Editorial: Mizilul in democratie

Autor:
Joi, 04 Septembrie 2008, ora 10:39
1928 citiri
Editorial: Mizilul in democratie

Daca cetatenii se pregatesc sa-i trimita lui Catalin Avramescu o scrisoare plina de stropi prin intermediul careia sa-i ceara sa revina asupra deciziei de-a nu mai candida intr-un colegiu uninominal la ei in oras, asa cum are informatii Victor Ciutacu, inseamna ca nici Mizilul nu mai e ce-a fost.

Gara in care am descins de referendum+euroalegeri, moarta sub un bec chior, tanti in trening cu caciulita tricotata care transa integrame, cainele ala gras, drumul bombardat si barbatii din crasma de sapte metri patrati se pierd in timp, facand loc unei localitati unde se trezeste, iata, constiinta politica si democratia bazata pe concurenta - sa nu se decida numai soarta lui Adrian Nastase la Mizil.

Dar bunele intentii ma gandesc ca sunt cu dus-intors, oamenii intra reciproc in fibrilatii cand li se indreapta un gand prietenos. Ca iubire se cheama ca este atunci cand Adrian Nastase si Catalin Avramescu aleg Mizilul, localitatea cu cea mai mica prezenta la vot, ca sa-l destepte.

Dupa ce Avramescu va fi convins sa revina si sa aduca viata la Mizil, imi imaginez ca va organiza acolo in centru, printre bancutele si statuia pe care nu scrie pe cine reprezinta, dezbateri. Iar oamenii, care de sughit se vor repezi la ziare ca sa vada de unde li se trage, isi vor trage abonamente la toate publicatiile, ca sa nu-i prinda discutiile clei.

Si-l vor intreba pe vicleanul Catalin ce-are cu Vadim? Candidatul va scoate un proiector si le va arata filmul de la sedinta de condamnare a comunismului, unde Traian Basescu se itea de pe o carpeta vopsita in dungi, cu titlul "Puscaria mafiotilor".

Dar atunci, vor insista oamenii (niste ignoranti), daca a facut urat cu seful statului, de ce si-a calcat pe inima si i-a dat functie, in loc sa se razbune? Pai cum de ce, va explica Avramescu. Ca scrie si-n Noul Testament care-i treaba cu sentimentul fata de aproape. Sau de departe.

Si uite-asa, analizele se vor incinge, poporul va pricepe care-i faza cu democratia participativa si va trece en fanfarre, dar pe nesimtite, de la Doctrina Truman si orfismul tracic la Dan Diaconescu & Elodia si kilu de parizer.

Iar aici va inscrie Adrian Nastase, care va scoate statisticile si va arata, pe de-o parte, cum a scazut siguranta cetatenilor in ultimii patru ani, dar si cat de dramatica este situatia septelului fata de guvernarea pesedista.

Nuuu, va replica Avramescu, constiinta nu trebuie sa treaca prin stomac, omul este masura tuturor lucrurilor, omul este o fiinta culturala...

Dar nici Protagoras, si nici Blaga, n-au trait la Mizil, nu te indeparta de subiect. Deci: de ce i-a dat lui Vadim functie?, ii vor raspunde oamenii.

Iar din acest moment dialogul, opusul zgomotului, va intra intr-un punct mort. Si tacerea se va asterne peste prostia care, dintr-o data, se va simti de la Bucuresti pana la Mizil, pana cand va reusi cineva sa raspunda la intrebare.

Cristian Mihai Chis

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Mizil, #candidati, #parlamentare, #Catalin Avramescu, #Adrian Nastase , #stiri Catalin Avramescu