Baba, despre clasa pregatitoare: Efortul incepe acum, dar va continua multi ani

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 12:43
1701 citiri
Baba, despre clasa pregatitoare: Efortul incepe acum, dar va continua multi ani
Foto: TVR Info

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a facut precizari, miercuri, in legatura cu incidentele care au marcat prima zi de inscriere in clasa pregatitoare.

"Exista un comunicat al Politehnicii din Bucuresti, care arata ca fluctuatiile s-au produs la nivelul Politehnicii, nu la nivelul ENEL-ului. Ministerul nu are nicio vina", a subliniat Catalin Baba intr-o conferinta de presa.

Ministrul a anuntat ca un comitet special ancheteaza deficienta tehnica a sistemului electronic de inscriere in clasa pregatitoare, iar rezultatele anchetei vor fi facute publice in perioada urmatoare.

"Clasa pregatitoare incepe in anul scolar 2012-1013, ministerul a facut toate demersurile si conitnua sa faca toate demersurile ca sa existe infrastructura, cadrele didactice pentru ca aceasta clasa pregatitoare sa functioneze optim. Acest efort incepe acum, dar se va intinde pe mai multi ani", a completat ministrul.

Inscrierea in clasa pregatitoare, blocata: softul Ministerului Educatiei nu functioneaza

Inscrierea in clasa pregatitoare si clasa intai, care ar fi trebuit sa inceapa inca de la primele ore ale diminetii, pe 5 martie, a fost blocata pret de doua ore din cauza softului Ministerului Educatiei. Parintii au fost nevoiti sa astepte pe holuri pana cand problema a fost remediata.

"Compania Enel Distributie Muntenia nu a inregistrat caderi de tensiune sau intreruperi ale alimentarii cu energie electrica a abonatilor de pe strada General Berthelot in cursul noptii de duminica spre luni, 4-5 martie 2012.

Nu au fost inregistrate sesizari in call-centerul tehnic din partea abonatilor din aceasta zona sau din partea Ministerului Educatiei, nici in cursul noptii de 4-5 martie, nici in cursul diminetii de 5 martie 2012 referitor la lipsa tensiunii sau a unor caderi de tensiune in zona", preciza atunci Enel, intr-un remis Ziare.com.

Cum se desfasoara inscrierile

Initial se vor depune dosarele parintilor care vor sa isi inscrie copilul la scoala de circumscriptie.

In functie de locurile ramase neocupate vor fi inregistrati si alti copii, iar pana la 18 mai nu va ramane niciunul neinscris.

Parintii au fost sfatuiti ca in cazul in care li se cere spaga sa anunte la numarul de telefon 0800.801.100.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Catalin Baba clasa pregatitoare, #inscrieri clasa pregatitoare, #fluctuatie curent clasa pregatitoare , #ministru Educatie