Catalin Baba: Am declansat o ancheta, nu stim daca vor fi demisii

Luni, 05 Martie 2012, ora 13:08
2083 citiri
Catalin Baba: Am declansat o ancheta, nu stim daca vor fi demisii
Foto: TVR Info

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, si-a cerut scuze, luni, pentru problemele cauzate de softul ministerului, in urma carora a fost blocata inscriererea in clasa pregatitoare. Totodata, el a precizat ca nu stie, deocamdata, daca incidentul va fi urmat de demisii.

"Ne cerem scuze pentru deranjul si problemele pe care Ministerul Educatiei le-a produs partintilor. Au fost doua caderi de tensiune care au dus la blocarea serverului", a declarat Baba, luni.

El a mai spus ca problema, care a aparut pe timpul noptii, a fost rezolvata intre timp si ca de la ora 10.45 a fost reluat procesul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare.

Ministrul Educatiei a confirmat ca softul functioneaza si ca au fost facute cateva simulari, vineri. In urma simularilor, site-ul a putut avea 300 de accesari simultan.

Catalin Baba si-a mai cerut scuze o data, dupa care a spus ca se vor declansa anchete si ca, in urma acestor anchete, se va stabili daca se vor lua masuri administrative sau vor fi chiar si demisii.

"Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Din punctul de vedere al Ministerului Educatiei, am luat masuri pentru declansarea de anchete. Ancheta vizeaza toate structurile ministerului si site-ul roedu.net.

In urma anchetei, vor exista masuri administerative. Nu stiu daca vor exista demiteri. Sa vedem daca va fi vorba de erori sau de neglijenta in serviciu", a afirmat ministrul Educatiei.

Acesta a precizat ca nu vor mai fi probleme si ca nu a fost vorba despre o dificultate cauzata de software. El a spus ca stia inca de la ora 8.30 despre problemele ivite cu site-ul. Totodata a asigurat ca, la ora 12.00, procesul de inscriere in clasa pregatitoare se desfasoara in regula.

Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a criticat incidentul, catalogandu-l drept "lipsa de pregatire din punct de vedere al infrastructurii, nu al mentenantei".

"Din acest punct de vedere, este un lucru care reprezinta o mare bila neagra pentru ministrul Educatiei", a declarat liberalul.

Inscrierea in clasa pregatitoare si clasa intai, care ar fi trebuit sa inceapa inca de la primele ore ale diminetii de luni, a fost blocata din cauza softulului Ministerului Educatiei, care nu functioneaza.

Inscrierea in clasa pregatitoare, blocata: softul Ministerului Educatiei nu functioneaza

"Este vorba despre o defectiune tehnica, mai precis s-a defectat un server, dupa ce noaptea trecuta au fost doua caderi de curent. Intr-o ora si jumatate, softul va redeveni functional, se face acum trecerea pe un alt server", au declarat reprezentantii Ministerului Educatiei.

Eveniment Quarterly Report

USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
Liderul USR Cătălin Drulă a transmis marţi, 3 octombrie, că Marcel Ciolacu ar „proteja” industria jocurilor de noroc și că actualul proiect al social-democraților este copiat de la USR....
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
#Catalin Baba, #ministrul Educatiei, #Baba ministru, #clasa pregatitoare , #ministru Educatie