Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Catalin Baba: Premierul Ponta e corigent la Educatie

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 21:51
3142 citiri
Catalin Baba: Premierul Ponta e corigent la Educatie
Foto: Arhiva

Fostul ministru Catalin Baba spune ca premierul Victor Ponta este, "din nou, corigent la Educatie" cand afirma ca Guvernul Boc a taiat banii profesorilor responsabili de examenul de bacalaureat, precizand ca sumele respective sunt aceleasi din 2009, cand ministru al invatamantului era de la PSD.

"Trebuie sa afirm ca, din nou, premierul Victor Ponta este corigent la Educatie. Sumele despre care vorbeste sunt aceleasi din 2009, cand ministru al Educatiei era un reprezentant al PSD, mai precis Ecaterina Andronescu. Vorbim despre 400 de lei pentru presedintele comisiei de bacalaureat", a declarat miercuri fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.

Premierul a afirmat, tot miercuri, ca "Guvernul Boc si-a batut joc de finantarea bacalaureatului, taind banii profesorilor". "Trebuie sa vedem ce putem repara din ceea ce si-a batut joc Guvernul Boc", i-a spus Ponta ministrului interimar Liviu Pop, in fata jurnalistilor, la inceputul sedintei de guvern.

Cadrele didactice care vor face parte din comisiile bacalaureatului de anul acesta vor fi platite ca in 2011, respectiv patru lei pentru o lucrare corectata si pana la 425 de lei pentru fiecare dintre cei care vor conduce o comisie din centrele de examen.

Presedintele unei comisii din centrele de examen va primi, astfel, 400 de lei la o comisie cu pana la 450 de candidati (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidati, potrivit unui ordin semnat la 2 mai de fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.

Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen vor fi platiti cu cate 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

La comisiile din centrele zonale de evaluare, presedintele va primi 600 de lei la o comisie de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati. Profesorii evaluatori vor fi platiti cu cate patru lei pentru fiecare lucrare corectata. Tot atat vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu cate doi lei pentru fiecare candidat examinat, se mai precizeaza in ordin.

La proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna, plata va fi de trei lei pentru fiecare candidat examinat.

Ordinul semnat de Baba reglementeaza si plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate in unitatile de invatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt, si in cazul acestui examen, identice cu cele de anul trecut: 150 de lei pentru un membru si 20 de lei pe zi pentru un asistent.

Profesorii evaluatori vor primi cate trei lei pentru fiecare lucrare corectata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Baba Ponta corigent Educatie, #bani profesori Baba Ponta, #bani profesori bacalaureat 2012 , #ministru Educatie