Catalin Baba, urmasul lui Funeriu la Educatie

Marti, 07 Februarie 2012, ora 18:47
4536 citiri
Catalin Baba, urmasul lui Funeriu la Educatie

Mult contestatul Daniel Funeriu ar putea fi inlocuit la Ministerul Educatiei de Catalin Baba, aceasta fiind propunerea PDL in cabinetul premierului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Baba, in varsta de 44 de ani, profesor universitar de Stiinte Politice, e un obisnuit al acestui minister, el ocupand, de-a lungul anilor, incepand din 1997, mai multe functii acolo, prima dintre ele fiind cea de consilier al ministrului de atunci, Andrei Marga.

Acum un cunoscut profesor de stiinte politice, Catalin Baba intentiona sa aleaga alta cariera, iar prima facultate pe care a terminat-o a fost cea de Medicina Veterinata. El chiar a fost preparator intre 1995 si 1996 la aceasta facultate. Ulterior, Baba a absolvit si Facultatea de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii "Babes Bolyai" si a continuat cariera in acest domeniu.

Din iulie 1996 a fost preparator la Facultatea de Stiinte Politice Si Administrative, UBB, din Cluj, apoi asistent, lector si profesor universitar. Din 2004, Baba a devenit decanul Facultatii de Stiinte Politice.

Omul lui Boc

Catalin Baba este considerat unul din oamenii din echipa de baza a fostului premier, Emil Boc, colegul sau de la Universitatea Babes Bolyai.

In perioada februarie - aprilie 2009, el a ocupat functia de sef al Cancelariei primului-ministru Boc, in Guvernul Romaniei. Imediat dupa desfiintarea acesteia, a devenit consilierul lui Emil Boc, din mai pana in septembrie 2009. Din octombrie 2009 si pana in prezent este secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Ce avere are

Conform declaratiei sale de avere, Catalin Baba are doua terenuri in judetul Cluj, un autoturism Dacia Supernova si conturi bancare cu 20.000 de lei si 30.000 de euro.

Chiar si asa, el datoreaza 35.000 de euro, avand un credit bancar scadent in 2030.

El are un salariu anual de 81.391 lei (1.600 de euro/luna), de la UBB.

In 2010, a castigat 15.768 de lei ca membru al CA al SRTV, pe care i-a donat la Fondul Solidaritatea.

Citeste si:
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Pe scurt, acest pachet...