Ministrul Educatiei saluta decizia CAB privind clasa pregatitoare

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 19:19
1593 citiri
Ministrul Educatiei saluta decizia CAB privind clasa pregatitoare

Catalin Baba, ministrul Educatiei, a salutat, miercuri seara, decizia Curtii de Apel Bucuresti de a respinge contestatia facuta de un grup de parinti in legatura cu ordinul ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare.

"Asa cum am afirmat, clasa pregatitoare este una dintre solutiile de care Romania are nevoie in acest moment. Actul de justitie este de incredere. Le transmit parintilor sa aiba incredere in Ministerul Educatiei. Suntem la dispozitia dumneavoastra in asa fel incat toate aspectele legate de clasa pregatitoare sa fie intelese", a declarat Baba, la putin timp dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anuntat decizia luata.

Parintii au pierdut in instanta: Inscrierea in clasa pregatitoare este legala

Ministrul a tinut sa asigure parintii si cadrele didactice ca ministerul are fondurile necesare pentru toate achizitiile publice.

"Dispune de fonduri pentru achizitie de mobilier si pentru formarea cadrelor didactice", a adaugat Baba.

Acesta a adus in discutie si tema numarului copiilor dintr-o clasa, specificand ca acesta o sa difere in functie de preferintele parintilor.

"In functie de optiunile parintilor putem sa avem intr-o clasa 10, 15, 20, 25 de copii. Ministerul nu stie numarul de copii dintr-o clasa. Apoi se vor face achizitiile de care discutam", a continuat ministrul.

Peste 74% dintre parinti nu sunt de acord cu clasa pregatitoare - studiu FSLI

Catalin Baba a discutat si despre ceea ce vor face copiii in clasa pregatitoare, amintind ca nu vor exista evaluari si nu vor fi date note.

"Exista materiale ajutatoare, nu este vorba desrpre carti, ci seturi de jocuri. In clasa pregatitoare nu sunt evaluari, nu se dau note. Scopul este sa ii pregateasca pentru clasa I. Exista ore de activitati libere, de joaca", a conchis ministrul Educatiei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri, contestatia facuta de un grup de parinti in legatura cu ordinul ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare.

Citeste si:
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Pe scurt, acest pachet...