Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Topescu: Dupa cum arata, ministrul Baba nu a transpirat la educatie fizica

Joi, 29 Martie 2012, ora 17:05
2997 citiri
Topescu: Dupa cum arata, ministrul Baba nu a transpirat la educatie fizica
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Cristian Topescu i-a criticat joi pe ultimii doi ministri ai Educatiei, Tineretului si Sportului, care nu ar avea competente pe cel din urma domeniu, si a reclamat politizarea excesiva a sportului.

"Cel mai mare necaz al nostru este politizarea sportului. Ministerul acesta mamut al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a avut pana de curand ca ministru un inginer chimist (Daniel Funeriu - n.red.) care si-a facut studiile in diferite tari, dar nu prea cred ca a participat la orele de educatie fizica si acum acest minister mamut este condus de un medic veterinar (Catalin Baba - n.red.) care dupa cum arata nu cred ca a transpirat vreodata pe un tren de sport. Deci oameni nepotriviti", a declarat Topescu la semnarea de catre filialele teritoriale ale PNL a "Strategiei Nationale Liberale privind sportul si tineretul in Romania pentru perioada 2012-2014".

Senatorul PNL a exemplificat interesele politice prin "rechinii imobiliari" de la poligonul de tir de la Tunari.

"La conducerea ANT se afla o fosta mare campiona olimpica, Doina Melinte, dar se afla intre ciocan si nicovala, ciocanul fiind partidul din care face parte si nicovala fiind ministrul. Iata un exemplu concret: poligonul Tunari, care este un fel de templu al tirului romanesc, acolo unde s-a antrenat Iosif Sarbu, primul campion olimpic roman, este revendicat de niste rechini imobiliari.

Doinei Melinta i s-a spus 'Semneaza sau pleaca!'. Tot la capitolul infrastructura, exista un judet in Romania prin mijlocul tarii de unde au disparut in ultimul an de zile undeva la 50 de baze sportive transformate in complexe comerciale sau imobiliare", a precizat Topescu.

El a adaugat ca sportul e intr-o stare "jalnica" in Romania. "Tabloul sportului este ca o piramida care are in varf campionii, la etajul urmator sunt federatiile olimpice, mai jos sunt federatiile nationale si cluburile sportive care impreuna formeaza baza sportului de performanta. Baza acestei piramide este daca nu dinamitata, atunci intr-o stare jalnica cu siguranta", a acuzat senatorul PNL.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Cristian Topescu Baba sport, #Catalin Baba ministru Sport, #PNL strategie Sport, #Topescu ministru Sport , #ministru Educatie