Botosani, locul 2 pe tara la clasele 0 si 1

20 Martie 2012 - Botosani, locul 2 pe tara la clasele 0 si 1

In ciuda tuturor discutiilor create pe marginea infiintarii clasei pregatitoare Botosani ocupa un loc fruntas in privinta ocuparii locurilor in cadrul acesteia.

Ministrul Educatiei Catalin Baba a anuntat luni ca 79% din totalul celor 302.223 de copii recenzati au fost inscrisi in clasa pregatitoare si in clasa I, precizand totodata ca in nici o unitate de invatamant nu se vor organiza cursuri in trei sau mai multe schimburi. "In prima etapa au fost inregistrate 236.068 de fise, dintre care

Ministrul Educatiei: Concluziile anchetei legate de inscrierea in clasa pregatitoare vor fi facute publice saptamana viitoare

14 Martie 2012 - Ministrul Educatiei: Concluziile anchetei legate de inscrierea in clasa pregatitoare vor fi facute publice saptamana viitoare

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a anuntat ca ancheta privind problemele legate de inscrierea copiilor in clasa pregatitoare va ajunge la Comisia de Disciplina din cadrul Ministerului Educatiei, iar rezultatul acesteia va fi facut public la sfarsitul saptamanii viitoare. "Se vor intervieva persoanele implicate, iar concluzia va fi facuta publica la finalul saptamanii viitoare", a precizat Catalin Baba.
Ministrul a mai spus ca Institutul Politehnic Bucuresti

Cazul Astarastoae: cum rezista In functie un rector judecat pentru frauda

09 Martie 2012 - Cazul Astarastoae: cum rezista In functie un rector judecat pentru frauda

Cand a adoptat Legea Educatiei, in urma cu mai bine de un an, fostul guvern promitea ca aceasta va duce la curatarea sistemului de invatamant de nepotisme, cheltuieli paguboase si incompatibilitati.

Iata insa ca progrese importante, precum bacalaureatul din 2011 sau clasificarea universitatilor, risca sa fie intunecate de pastrarea unor persoane controversate in functii de conducere.

Un astfel de exemplu este cel al profesorului Vasile Astarastoae, reales in decembrie pentru un nou

Tur de forta al ministrului Baba

03 Martie 2012 - Tur de forta al ministrului Baba

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a vizitat ieri mai multe institutii de invatamant iesene. Prima oprire a facuto la Universitatea "Al. I. Cuza". Acolo, sa discutat despre posibilitatea deblocarii posturilor in invatamantul universitar si despre proiectele finantate din fonduri europene, fara a se oferi, insa, solutii de rezolvare concreta a problemelor. Au urmat, apoi, vizite la Colegiul "Costache Negruzzi", Liceul "Vasile Alecsandri", Univesitatea de Arte "George Enescu" si Liceul "Al.I.

Ministrul Educatiei la Tirgu Mures

21 Februarie 2012 - Ministrul Educatiei la Tirgu Mures

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Catalin Baba a fost prezent sambata la Targu-Mures, unde a vizitat Universitatea de Medicina si Univeresitatea de Arte si a discutat cu autoritatile judetene despre problemele cu care se cofrunta invatamantul muresean. Vizita a fost una neanuntata iar ministrul a refuzat sa faca declaratii despre discutiile avute. Potrivit conducerii UMF, discutiile cu ministrul au vizat si problema invatamantului in limba maghiara. Alegerile pentru

Catalin Baba, viitorul ministru al Educatiei: "BAC-ul de anul acesta va fi la fel de serios ca si cel de anul trecut"

08 Februarie 2012 - Catalin Baba, viitorul ministru al Educatiei: "BAC-ul de anul acesta va fi la fel de serios ca si cel de anul trecut"

Catalin Baba, ministrul Educatiei, Tineretului si Sportului, avizat favorabil cu unanimitate de voturi in comisiile parlamentare intrunite astazi, spune ca continua reforma inceputa predecesorul sau, Daniel Funeriu.
"In mandatul meu voi incerca sa continui procesul de reforma inceput de domnul Funeriu. Organizarea de anul trecut a BAC-ului a fost un succes. Va promit ca bacalaureatul de anul acesta va fi organizat in aceleasi conditii de transparenta si de siguranta", a declarat Catalin Baba.

Catalin Baba: Dupa ce voi fi investit ca ministru al Educatiei imi voi da demisia din CA al TVR

08 Februarie 2012 - Catalin Baba: Dupa ce voi fi investit ca ministru al Educatiei imi voi da demisia din CA al TVR

Catalin Baba, nominalizat pentru postul de ministru al Educatiei din partea PDL, a declarat, miercuri, ca dupa ce va fi investit isi va da demisia din CA al TVR, intrucat ar fi incompatibil in conditiile in care ca si ministru va fi ordonator principal de credite, relateaza Mediafax.
"Intrucat ca ministru as fi ordonator principal de credite, aceasta este incompatibila cu functia de membru in Consiliul de Administratie al TVR", a spus Catalin Baba.
El a precizat ca daca va fi investit ca

Catalin Baba, singurul ministru clujean din Guvernul Ungureanu

08 Februarie 2012 - Catalin Baba, singurul ministru clujean din Guvernul Ungureanu

Clujul va avea un ministru in Guvernul Ungureanu: pe Catalin Baba, propunerea pentru Ministerul Educatiei.

Dupa ce Baba a fost desemnat de premierul Emil Boc sa asigure implementarea Legii educatiei, lege vehement contestata de profesorul Marga, un comunicat de presa din 24 martie 2011 al UBB il acuza pe Baba ca, in calitate de decan al Facultatii de Stiinte

Ministrul Funeriu, inlocuit la Educatie, Tineret si Sport de un personaj controversat

07 Februarie 2012 - Ministrul Funeriu, inlocuit la Educatie, Tineret si Sport de un personaj controversat

Catalin Baba este cel mai probabil noul ministru al Educatiei Tineretului si Sportului in cabinetul premierului desemnat Razvan Ungureanu.

Catalin Baba, care este propus de catre Partidul Democrat-Liberal, ocupa in prezent functia de secretar de stat pentru invatamintul universitar din cadrul MECTS.

La baza fiind medic veterinar,