Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 22:43
6019 citiri
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Cătălin Boboc a fost secretar de stat FOTO Facebook

Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din Brăila care îi aparține.

Într-o postare pe Facebook, el a precizat că acesta este ”cel mai decent gest politic” pe care îl poate face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care i-au fost aduse.

”Pentru a nu politiza o situaţie personală care va fi lămurită, şi pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcţia de membru al Partidului Naţional Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care mi-au fost aduse”, a scris Boboc pe Facebook.

El a afirmat că va face toate demersurile pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

”Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluţie, până la clarificarea situaţiei. Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Am fost şi sunt un om de partid, le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 şi până acum. Îi asigur de buna mea credinţă şi cred că ne vom reauzi”, a adăugat acesta.

Cătălin Boboc, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a dezminţit acuzaţiile apărute în presă potrivit cărora şi-ar fi branşat ilegal la reţeaua de energie electrică locuinţa din Brăila, precizând că imobilul la care se face referire, cel din strada Dianei nr. 45, aparţine mamei sale şi că este branşat legal la curent, în acest sens făcând public şi contractul încheiat cu Electrica.

Boboc a mai ocupat în trecut funcţiile de preşedinte al organizaţiei PNL Brăila, prefect al judeţului Brăila, precum şi senator în legislatura 2012-2016.

Potrivit informaţiilor furnizate presei de IPJ Brăila, la solicitarea jurnaliştilor cu privire la acest caz, un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord - Sucursala Brăila a sesizat, luni, ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că în urma unor verificări efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor branşat ilegal, aflat sub tensiune.

”Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar la adresa indicată nu au fost identificate persoane, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării proprietarilor imobilului şi stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#Catalin Boboc, #demisie PNL, #bransare ilegala, #retea electrica , #demisie