Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare apare într-o poză având sânge pe față. Surse: "S-a bătut cu polițiștii în momentul arestării"

Autor: N.G.
Marti, 28 Noiembrie 2023, ora 20:53
22219 citiri
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare apare într-o poză având sânge pe față. Surse: "S-a bătut cu polițiștii în momentul arestării"
Fotografia realizată de polițiști după ce a fost prins FOTO Poliția Română

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, într-o gară din Germania.

UPDATE 23.16 Cătălin Cherecheș ar putea exploata în favoarea sa un detaliu din noua lege a evadării. În forma adoptată de Senat, cei condamnați au la dispoziție 7 zile pentru a se preda, din momentul pronunțării deciziei definitive; edilul nu se afla în țară în momentul pronunțării deciziei și a fost prins în a 4-a zi după fugă.

UPDATE 21.44 Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a mulțumit, pe rețelele sociale polițiștilor, din statele europene pentru prinderea primarului fugar Cătălin Cherecheș într-o gară din Germania.

UPDATE 21.20 Cătălin Cherecheș apare într-o fotografie furnizată de surse apropiate anchetei având sânge pe față: "S-a bătut cu polițiștii germani în momentul arestării".

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis marți seara Poliția Română.

Cherecheș a încercat să fugă din Germania și se afla într-o mașină cu o mătușă de-a sa, care rula cu aproximativ 200 de km/oră.

Cei doi au ajuns la o gară din landul nemțesc Bavaria și voiau să scape de mașină și ar fi luat un taxi, moment în care a fost prins de polițiști și de BKA (Biroul Federal de Investigații Criminale din Germania).

Cherecheș a părăsit România vineri dimineață, cu puțin timp înainte de condamnarea definitivă la închisoare. Acesta a ieșit din țară prin Vama Petea, folosindu-se de cartea de identitate a unei rude cu care seamănă.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar), arată agerpres.

Polițistul de la frontieră Petea care l-a verificat pe primarul din Baia Mare înainte să treacă granița în Ungaria este cercetat de o comisie disciplinară.

Poliția de Frontieră a anunțat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că edilul din Baia Mare a ieșit din România prin vama Petea, folosindu-se de documentul de identitate al unei rude (văr), care semăna fizic cu Cherecheș, dar care are alt nume de familie.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Socrii săi au fost arestaţi la începutul lunii noiembrie după ce soacra sa a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
#Catalin Chereches, #primar coruptie, #baia mare, #Germania , #politie