Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 13:14
4459 citiri
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Cătălin Cherecheș a fost adus în țară pe 19 martie 2024 FOTO Facebook/Cătălin Cherecheș

Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare.

Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care Cherecheş solicita anularea condamnării care a fost primită pentru luare de mită.

De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au respins o cerere a fostului primar în legătură cu termenul de prescripţie în cazul infracţiunii de care este acuzat.

”În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material. În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016”, se arată în soluţia pe scurt pronunţată de instanţa clujeană.

Cătălin Cherecheş este obligat şi la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.

Soluţia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Recent, o altă instanţă - Tribunalul Bucureşti - i-a scăzut lui Cătălin Cherecheş un an de închisoare din pedeapsa de cinci ani, reprezentând perioada în care acesta a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară.

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, fiind adus în România în luna martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Quarterly Report - Editia 4

Danemarca plătește o sumă uriașă ca să închirieze 300 de celule în Kosovo, unde va expulza infractorii străini
Danemarca plătește o sumă uriașă ca să închirieze 300 de celule în Kosovo, unde va expulza infractorii străini
Parlamentul din Kosovo a aprobat joi un acord de închiriere a 300 de locuri într-una dintre închisorile sale către Danemarca, pentru o perioadă de 10 ani şi contra unei sume de 200 de...
Inedit: Handbal pe plajă în Centrul Vechi al unui mare oraș din România. Când va avea loc competiția
Inedit: Handbal pe plajă în Centrul Vechi al unui mare oraș din România. Când va avea loc competiția
Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, actuala Piaţă Millenium, va găzdui Cupa României la Beach Handball, a informat Federaţia Română de Handbal (FRH). Conform sursei citate, sunt...
#Catalin Chereches, #fost primar, #baia mare, #fugar, #inchisoare, #luare de mita , #stiri Catalin Chereches