Catalin Chereches, care a castigat un nou mandat la Primaria Baia Mare, ramane in arest

Marti, 07 Iunie 2016, ora 19:53
2836 citiri
Catalin Chereches, care a castigat un nou mandat la Primaria Baia Mare, ramane in arest
Foto: Facebook/Catalin Chereches

Catalin Chereches, care a castigat un nou mandat la Primaria Baia Mare, ramane incarcerat la Penitenciarul Gherla din Cluj. Asta dupa ce Tribunalul Maramures a respins, marti, solicitarea primarului de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlului judiciar, in dosarul in care este judecat pentru luare de mita.

Decizia instantei nu este definitiva, informeaza News.ro.

Catalin Chereches a depus solicitarea la Tribunalul Maramures in 3 iunie, cu doua zile inainte de alegerile locale.

Duminica noaptea, Catalin Chereches le-a transmis baimarenilor un mesaj pe Facebook in care le multumea "din toata fiinta" sa pentru ca l-au ales din nou primar. El le mai spunea acestora ca va fi "mai mult decat un primar": "Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!".

"Dragii mei, cu demnitate si curaj ati aparat orasul. Ati aratat ce inseamna sa fii baimarean adevarat, ati demonstrat ca Baia Mare e o adevarata capitala a Ardealului de nord si impune respect.

Va marturisesc ca sufletul meu a fost de nenumarate ori pus la incercare, dar de prea putine ori am lasat sa se vada emotia ce ma cuprindea. Ma deschid astazi in fata voastra si va spun ca in ultimii 15 ani am lacrimat cand tatal meu a plecat sa ma vegheze din stele, murind in bratele mele.

M-au cuprins lacrimile cand din arestul nedrept am auzit-o prima oara pe mama. Acum voi mi-ati asezat lacrimi in ochi, lacrimi pline de speranta si recunostinta, lacrimi care se astern si mangaie. Va multumesc si va iubesc! Voi sunteti marea mea familie. Voi sunteti energia care imi da puterea sa fac totul pentru Baia Mare!", le transmitea baimarenilor Catalin Chereches.

In 27 aprilie, primarul din Baia Mare a fost arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata.

Citeste mai multe despre motivele pentru care Catalin Chereches a fost arestat

Pe 26 aprilie, cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de primar, fiind sustinut de Coalitia pentru Baia Mare.

Initial, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui, in urma unor contestatii.

Hotararea nu era definitiva, a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures, iar Catalin Chereches a obtinut dreptul de a candida din nou, desi se afla in arest.

Iata si alti candidatii cu probleme penale care au fost alesi primari.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după...
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
#Catalin Chereches arest preventiv, #Catalin Chereches mita, #Catalin Chereches primar Baia Mare, #Catalin Chereches proces, #Catalin Chereches Gherla , #primar Baia Mare