Chereches: Antonescu va avea nevoie de voturi si atunci va bate iar la usile noastre

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 16:18
1681 citiri
Chereches: Antonescu va avea nevoie de voturi si atunci va bate iar la usile noastre
Foto: Arhiva

Catalin Chereches a declarat luni ca "este onorat" de decizia luata de conducerea PNL de a-l exclude din partid si a reamintit ca "este convins ca la un moment dat,Crin Antonescu va avea nevoie si de voturile baimarenilor la prezidentiale,si atunci, din nou va bate la usile lor".

Intrebat cum cumenteaza ca el a fost exclus, iar colegul sau de partid, Octavian Bot, a primit doar un avertisment, Chereches a declarat: "Eu sunt chiar onorat de acest lucru (ca a fost exclus, n.red.), chiar nu era pentru mine un caz fericit daca eram bagat la pachet cu altii. Daca eu sunt singurul vinovat pentru toate relele din PNL, inseamna ca domnul Crin Antonescu chiar si-a facut treaba".

Primarul Baia Mare a mai comentat pentru NewsIn ca "observa faptul ca presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a dus la bun sfarsit dorinta" si va accepta aceasta excludere din partid, chiar daca a observat ca s-au incalcat anumite prevederi ale statutului, inclusiv ca nu a fost invitat la aceasta reuniune a Delegatiei Permanente.

"Nu observ decat faptul ca presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a dus la bun sfarsit dorinta, si-a indeplinit dorinta de a ma exclude, ii accept aceasta dorinta. Din acest moment sunt un om - din punct de vedere politic - independent si vreau sa va spun ca am constatat ca s-au incalcat anumite prevederi ale statutului, inclusiv ca nu am fost invitat la aceasta reuniune a Delegatiei Permanente, dar nu voi contesta acest lucru la Comisia de Arbitraj", a mai declarat Chereches.

Mai mult, acesta a subliniat ca intreaga sa activitate in PNL "a fost una absolut onorabila", punctand faptul ca "a onorat PNL-ul si pe dl Crin Antonescu" la alegerile locale cand a adus cel mai bun scor al USL din tara. "Consider ca intreaga mea activitatea de pana acum in PNL a fost una absolut onorabila, una ca a onorat PNL-ul si pe dl Crin Antonescu - si puteti observa din rezultatele obtinute la alegerile in care am participat - si toata activitatea mea a fost una de a creste prestigiul PNL in Baia Mare si in Maramures, fapt confirmat in optiunea majoritatii baimarenilor in alegerile din 2012 cand ne-au acordat sprijinul si increderea", a completat el.

Antonescu va avea nevoie si de voturile baimarenilor

Chereches a mai afirmat in declaratia sa ca "acest capitol este incheiat", dar a punctat totodata ca "este convins ca la un moment dat, Crin Antonescu va avea nevoie si de voturile baimarenilor, dorind sa ajunga presedintele Romaniei, si atunci, din nou va bate la usile noastre".

"Astfel spus, capitolul este incheiat, respect toti oamenii seriosi din PNL, am multi prieteni acolo, cum am prieteni in celelalte partide, cu siguranta ca relatiile noastre personale vor merge mai departe si sunt convins ca la un moment dat, dl Crin Antonescu va avea nevoie si de voturile baimarenilor, dorind sa ajunga presedintele Romaniei, si atunci, din nou va bate la usile noastre", a mai declarat primarul Baia Mare.

Cat despre parerile pe care le-a impartasit Andrei Chiliman in ultima perioada, cum ca partidul ar fi condus disctatorial de Crin Antonescu, Chereches a spus pentru NewsIn: "Nu am facut o analiza foarte atenta asupra modului in care este condus partidul, cu siguranta ca nu e o coerenta foarte mare in actul de conducere, si mai mult decat atat, vad in cazul meu personal o atitudine absolut ciudata vis-a-vis de respectarea statutului. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci intr-un partid este sa respecti statutul, indiferent daca esti presedinte sau nu, dar vad ca statutul a devenit o chestiune complementara in PNL iar de astazi imi rezerv dreptul sa nu mai vorbesc de PNL, sa nu mai vorbesc de Crin Antonescu si cel putin dl Crin Antonescu sa fie - cel putin din perspectiva mea - lasat uitarii", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cheresches exclus PNL Antonescu, #Antonescu voturi Chereches , #primar Baia Mare