Chereches: Nu sunt un Voiculescu al Maramuresului, nici macar un Ghita. Am saracit ca primar

Marti, 18 Iunie 2013, ora 16:28
2366 citiri
Chereches: Nu sunt un Voiculescu al Maramuresului, nici macar un Ghita. Am saracit ca primar
Foto: Gazeta de Maramures

Primarul din Baia Mare Catalin Chereches a negat, marti, acuzatiile aduse de procurorii DNA, aratand ca se fac presiuni economice asupra sa, insa el mereu a pus pe primul loc comunitatea si chiar a pus bani de la el pentru a-i ajuta pe baimareni.

Primarul a spus ca acuzatiile "nu-si au fundamentarea" si a dezvaluit ca anumite "entitati economice fac presiuni" asupra sa, insa el e increzator ca se va rezolva situatia.

"Primul lucru cand am ajuns primar am stiut ca va veni acest moment. Pentru fiecare primar, presedinte de consiliu judetean, om expus la diverse presiuni din partea unor entitati economice este normal sa se intample astfel de lucruri, sa genereze si nemultumiri", a declarat primarul.

Primarul din Baia Mare, acuzat de luare de mita - Chereches va fi cercetat in libertate

"Cand am devenit primar mi-am asumat si aceste riscuri si mi le-am asumat pentru ca fiecare pas pe care l-am facut a fost pentru comunitate. Singura entitate pe care o favorizez de fiecare data e comunitatea baimareana", a spus Chereches, la Digi 24.

Edilul a mai explicat ca, de cand e primar, a "saracit" tocmai pentru ca vine cu bani de acasa, risipind astfel mostenirile lasate de parinti sau bunici.

Perchezitii la primaria Baia Mare si la un trust media - Chereches, suspectat de achizitii ilegale

"Ca esenta de final, eu am dus de acasa, nu am dus acasa. Adica eu am ajutat din ceea ce am primit ca mosteniri de la bunici, parinti si se vede in declaratiile de avere ca am saracit ca primar", a mai spus Chereches, adaugand ca va face aceste lucruri in continuare pentru comunitatea sa.

Drumul la DNA vine odata cu functia de primar

"Cred ca orice om public care gestioneaza bugete 'beneficiaza' de astfel de plangeri la DNA", a spus ironic Chereches.

Ulterior, la B1 Tv, Chereches a glumit spunand ca ar fi fost culmea sa fie primar de doi ani si sa nu existe nicio plangere penala la DNA impotriva sa, dar ca "lucrurile se vor rezolva fie la nivel de DNA, fie la nivel de instanta".

Primarul din Baia Mare, ridicat de DNA - ce acuzatii i se aduc lui Chereches

El a mai dezvaluit ca firmele pomenite de procurorii DNA au contracte cu primaria Baia Mare sau au pierdut licitatii pentru contractele cu aceasta.

Chereches si presa

Chereches a mai aratat ca are o relatie foarte buna cu presa locala, pe multi jurnalisti cunoscandu-i inca de cand era licean.

"Cu tot ce inseamna presa locala am relatii foarte bune si nu de azi ca sunt primar sau de ieri ca am fost deputat, ci am relatii foarte bune de cand eram in liceu. Sunt multi dintre ei prietenii mei, ne intalnim, povestim, imi dau sfaturi si le dau sfaturi. Dar asta nu inseamna ca eu as fi undeva un fel de Voiculescu al Maramuresului. Nu sunt nici pe departe, nici macar un Sebastian Ghita", a glumit Chereches.

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale pe numele lui Catalin Chereches, edilul baimarean fiind acuzat de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o indeplineste.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Catalin Chereches urmarit penal, #Chereches mita trafic influenta coruptie , #primar Baia Mare
Comentarii