Chereches sustine ca i s-a promis libertatea daca-i toarna pe Udrea sau Oprea, dar n-a facut-o din "principiu crestinesc"

Marti, 18 Iulie 2017, ora 13:42
3296 citiri
Chereches sustine ca i s-a promis libertatea daca-i toarna pe Udrea sau Oprea, dar n-a facut-o din "principiu crestinesc"
Foto:Facebook/ Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, sustine ca anchetatorii din dosarul sau in care a fost acuzat de luare de mita i-ar fi cerut sa faca denunturi impotriva lui Gabriel Oprea sau a Elenei Udrea, considerati "pesti mari", iar in schimbul acestora, el ar fi scapat de acuzatii.

Catalin Chereches a declarat, marti, ca nu a cedat presiunilor facute asupra sa deoarece este un om care nu face rau nimanui.

"Puteam scapa in 24 de ore, daca faceam niste denunturi. A fost un drum pe care l-am facut noaptea de la Baia Mare la Cluj-Napoca, cand m-au arestat, si mi s-a spus de catre cei care erau cu mine in masina - procurori, politisti judiciari - ca 'intotdeauna este un peste mai mare, dati-ne si noua un peste mai mare, de exemplu pe d-na Udrea sau pe dl. Oprea, si maine noi uitam de dvs, iar dvs. o sa uitati de noi'.

Nu stiu daca este o practica a DNA sau nu, dar stiu de la martorii din dosarul meu ca au fost pusi sub presiune sa declare ceva impotriva mea si sa se gaseasca mai multe pentru a se forma un dosar mai gros. Nu am cedat la aceste presiuni, pentru ca sunt un om care nu fac rau nimanui", a spus Chereches.

Acesta a sustine ca nu ar fi facut niciun denunt impotriva cuiva, deoarece asa ii dicteaza principiul crestinesc.

"Ca principiu crestinesc nu as fi facut daca as fi avut ceva, dar nu am avut nimic fata de acesti oameni", a spus primarul municipiului Baia Mare.

Totodata, Catalin Chereches a acuzat DNA de comportament abuziv in conditiile in care din 2012, din momentul in care a devenit primar, i s-a analizat toata activitatea de catre DNA.

"Am fost urmarit cinci ani, zi de zi, minut cu minut", a mai sustinut Chereches.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata de Tribunalul Cluj in 27 aprilie 2016 pe o perioada de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a mentinut aceasta hotarare.

Tribunalul Maramures a prelungit, in 24 mai 2016, arestul preventiv al acestuia.

Chereches a fost reales, in urma alegerilor locale din iunie anul trecut, in functia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, a depus juramantul, dar a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului judetului Maramures.

Catalin Chereches s-a aflat in perioada august - decembrie 2016 in arest la domiciliu, dupa care a fost plasat sub control judiciar.

In 10 mai 2017, Curtea de Apel Cluj a admis contestatia depusa la masura controlului judiciar si a inlaturat obligatia lui Chereches de a nu exercita mandatul de primar, astfel ca acesta si-a reluat functia de primar al municipiului Baia Mare.

Chereches, dupa ce a aflat ca poate fi din nou primar: Nu stiu daca cineva imi poate da inapoi tot ce am pierdut ca om

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Catalin Chereches Baia Mare, #anchetatori dosar Catalin Chereches , #primar Baia Mare