Eugen Nicolaescu: Chereches sa sustina candidatii USL, daca vrea sa ramana in PNL

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 20:46
2866 citiri
Eugen Nicolaescu: Chereches sa sustina candidatii USL, daca vrea sa ramana in PNL

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca primarul de Baia Mare, colegul sau Catalin Chereches, trebuie sa sustina candidatii USL la parlamentare, desi a declarat ca nu o va face, sugerand ca altfel va fi dat afara din partid.

"Va trebui sa sustina candidatii, daca vrea sa fie membru PNL", a declarat Nicolaescu pentru Ziare.com.

El nu s-a aratat insa foarte dur cu Chereches, spunand ca acesta exagereaza din cauza tineretii.

"E mult prea expansiv, datorita tineretii. Aceasta exagerare nu e tocmai buna, dar sunt momente de exces care trebuie primite cu exigenta, nu cu brutalitate", a conchis deputatul PNL.

Chereches rupe randurile in PNL - cere candidati credibili si acuza implantarea de slugi

Primarul municipiului Baia Mare a trimis duminica trecuta o scrisoare deschisa conducerii PNL in care a explicat de ce nu poate face campanie alaturi de candidatii repartizati de la centru si a cerut schimbarea lor in acord cu interesele baimarenilor, chiar si prin trimiterea unor personalitati ale partidului din Capitala. In caz contrar, edilul baimarean va sustine candidati proprii, ca independenti, despre care spune ca vor castiga cu peste 50%.

Catalin Chereches a declarat pentru Ziare.com ca nu poate sustine "candidati care au terminat facultatea inaintea liceului" si a recunoscut ca aproape fiecare organizatie importanta a PNL a fost "condimentata" cu astfel de personaje.

Intrebat cum comenteaza faptul ca s-au dat 26 de derogari de vechime si au fost pusi pe liste atat de multi oameni din afara PNL, Chereches a raspuns: "Orice conducator are nevoie de o camarila sau de o intreaga pleiada de slugi".

"Demersul meu nu este un afront la adresa conducerii sau a presedintelui PNL, este o incurajare in a reveni la normalitate", a mai spus Catalin Chereches, reamintind actualei conduceri ca a promis la congresul la care a fost aleasa ca va face din PNL un "pol catalizator al dreptei romanesti".

Fenechiu il vrea afara

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu spune ca, in opinia sa, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, ar trebui exclus din partid, dupa ce acesta a anuntat ca nu va sustine candidatii USL la parlamentare, ci va veni cu propunerile sale.

"Nu cred ca e marea problema a USL faptul ca un om sustinut de USL nu mai vrea sa sustina candidatii USL. Dintotdeauna domnul Chereches a fost impotriva celor cu care a fost in echipa.

Fenechiu propune excluderea primarului de Baia Mare din PNL

"Dupa parerea mea, si e o parere personala, nu s-a discutat subiectul in partid, categoric da, Chereches ar trebui exclus din partid. Un om care propune candidati impotriva candidatilor USL nu are ce cauta in PNL", a spus deputatul de Iasi pentru Ziare.com.

Citeste si:
Florin Cîțu se declară împotriva pensiilor speciale pentru primari: „Am atinge rapid acea limită de 9,4% din PIB”
Florin Cîțu se declară împotriva pensiilor speciale pentru primari: „Am atinge rapid acea limită de 9,4% din PIB”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni, 6 decembrie, în Senat, că liberalii nu doresc ca deficitul de la pensii să crească și că impactul bugetar al pensiilor speciale ale primarilor...
Marcel Ciolacu, în parlament: „Nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viață”. Schimb de replici cu Diana Șoșoacă
Marcel Ciolacu, în parlament: „Nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viață”. Schimb de replici cu Diana Șoșoacă
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 6 decembrie, în plenul Parlamentului, că nu susţine vaccinarea obligatorie şi a apostrofat-o pe senatoarea Diana Şoşoacă...