Primarul ales dupa gratii din Baia Mare scapa de arestul preventiv

Miercuri, 10 August 2016, ora 16:02
3311 citiri
Primarul ales dupa gratii din Baia Mare scapa de arestul preventiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, definitiv, ca primarul suspendat din Baia Mare, Catalin Chereches, sa fie eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Catalin Chereches va fi cercetat in continuare in arest la domiciliu, potrivit deciziei definitive pe care Curtea de Apel Cluj a dat-o miercuri.

"S-a dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu. Este o hotarare definitiva pronuntata de instanta Curtii de Apel Cluj. Va trece in arest la domiciliu acum. Eu am fost in instanta. Au plecat de la instanta la Penitenciarul Gherla si pana la finalul zilei de astazi trebuie pus in libertate, dar se va rezolva in cursul zilei de astazi pentru ca sunt formalitati de indeplinit", a explicat pentru News.ro Calin Budisan, unul dintre avocatii lui Chereches.

Pentru Catalin Chereches urmeaza in data de 17 august un nou termen de judecata, tot la Curtea de Apel Cluj.

"Va fi in arest la domiciliu, urmand ca saptamana viitoare, in 17, sa fie judecat termenul contestatiei privind incheierea de respingere a exceptiei pe camera preliminara si daca solutia ramane, urmeaza judecata pe fond", a mai explicat avocatul edilului.

Catalin Chereches a fost arestat preventiv in 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata si incarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar.

In prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures. Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures. Catalin Chereches a candidat si a castigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.

Catalin Chereches a fost eliberat pentru cateva ore, in data de 17 iulie, cand a despus juramantul ca primar, ulterior fiind suspendat din functie de catre prefect.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Chereches eliberat, #primar Baia Mare eliberat, #Chereches arest domiciliu , #primar Baia Mare