Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 22:40
14565 citiri
Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile
Foto: Facebook/Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat preventiv, miercuri seara, pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Decizia instantei, care a fost luata dupa o sedinta care a durat mai mult de sase ore, nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, informeaza News.ro.

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut (Video)

La iesirea din sala de judecata, Catalin Chereches a declarat ca are incredere in instanta.

"Suntem in campanie electorala in Romania. Totdeauna avem incredere in instanta. In perioada asta altul mult mai important ca noi a fost rastignit pe cruce", a spus primarul din Baia Mare.

Primarul din Baia Mare, saltat din birou si dus la DNA

Primarul din Baia Mare, saltat de DNA: Am o singura vina, sunt prost de bun

Avocatii edilului au cerut masura controlului judiciar, sustinand ca nu exista probe suficiente pentru arestarea lui Chereches si ca flagrantul nu a respectat procedurile.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut, marti seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj, pentru luare de mita in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora, in cursul anului 2014, Chereches i-a propus unei persoane (denuntator in cauza) sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

Catalin Chereches a scris pe un biletel suma pe care o voia ca mita - DNA

In continuare, Catalin Chereches i-a promis persoanei respective sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului, mai spun procurorii.

Astfel, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, Chereches ar fi pretins si primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar.

"De asemenea, in perioada imediat urmatoare, inculpatul Chereches Catalin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala", se mai arata in comunicatul DNA.

In 14 aprilie 2016, pentru o alta transa de bani, in acelasi cuantum, edilul i-ar fi solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului, precizau procurorii.

"In legatura cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

In acelasi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Chereches Catalin fiind gasita suma de 30.000 lei", se mai arata in comunicatul DNA.

Citește și:
Dîncu acuză ministrul Educației de abuz de putere, după ce a lăsat un secretar de stat de la PSD fără atribuții. „Un act de autoritarist şi totalitar”
Dîncu acuză ministrul Educației de abuz de putere, după ce a lăsat un secretar de stat de la PSD fără atribuții. „Un act de autoritarist şi totalitar”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul ministru Vasile Dîncu, a transmis joi, 2 februarie, că acţiunea de retragere a atribuţiilor secretarului de stat Florin Lixandru pentru delict...
Cum se delimitează UDMR de cearta dintre PSD și PNL pe ministere. Partidul nu vrea să cedeze niciun portofoliu
Cum se delimitează UDMR de cearta dintre PSD și PNL pe ministere. Partidul nu vrea să cedeze niciun portofoliu
Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR a declarat joi, 2 februarie, la RFI că formaţiunea sa nu este parte în rocada din luna mai, între PNL şi PSD şi nu există nu există niciun motiv...
Comentarii