Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut (Video)

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 22:12
8293 citiri
Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut (Video)
Foto: Facebook/Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut pentru 24 de ore, marti seara, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj, pentru luare de mita.

Miercuri, acesta urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Primarul din Baia Mare, saltat din birou si dus la DNA

Primarul din Baia Mare, saltat de DNA: Am o singura vina, sunt prost de bun

Potrivit DNA, in cursul anului 2014, Catalin Chereches, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denuntator in cauza) sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

Apoi, Chereches i-a promis acesteia sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului. Conditia a fost ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Astfel, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, edilul a pretins si a primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar.

"De asemenea, in perioada imediat urmatoare, Chereches, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala.

In 14 aprilie 2016, pentru o alta transa de bani, in acelasi cuantum, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului", se mai arata in comunicat.

In legatura cu remiterea sumei pretinse, la data de 22 aprilie 2016, edilul i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

"In acelasi context, in 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra lui Chereches fiind gasita suma de 30.000 lei", mai precizeaza DNA.

Chereches, inainte de a fi retinut: Sunt cat se poate de liber

Marti dupa amiaza, inainte de anuntul oficial al DNA, a aparut in presa, pe surse, informatia ca primarul din Baia Mare a fost retinut. Catalin Chereches a postat insa pe Facebook un clip video in care anunta ca este "cat se poate de liber".

"Imi cer scuze pentru calitatea imaginilor video, dar este pentru prima data in viata mea cand am fost nevoit sa ma filmez pe mine, pentru a demonstra ca sunt cat se poate de liber, in pofida minciunilor promovate de anumite entitati media care ma dau retinut ba pentru 24 de ore, ba pentru 29 de zile...

In acest moment sunt in biroul meu de la primarie si stau de bunavoie la dispozitia celor care isi fac doar datoria. Orice nelamurire exista, o lamurim. Ii rog pe toti cei care ma cunosc si stiu cine sunt, sa nu creada toate minciunile lansate de unii din dorinta de a ma vedea in genunchi. Mie imi place sa stau cu fruntea sus si la fel voi sta si in continuare! Pentru baimareni si pentru Baia Mare!", a scris pe Facebook Catalin Chereches.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Catalin Chereches retinut, #primar Baia Mare retinut , #primar Baia Mare