Catalin Chereches a scris pe un biletel suma pe care o voia ca mita - DNA

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 21:00
5966 citiri
Catalin Chereches a scris pe un biletel suma pe care o voia ca mita - DNA
Foto: Facebook/Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a scris pe un biletel suma pe care o voia drept mita in schimbul finantarii Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), banii fiind primiti de edil chiar in biroul sau, se arata in referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a acestuia.

Potrivit documentului, din data de 1 iunie 2014 pana la 24 august 2015, Consiliul Local al municipiului Baia Mare a alocat FCM Baia Mare aproximativ 950.000 de lei, denuntatorul din acest dosar aratand ca, din banii virati de primarie in contul clubului, i-a remis inculpatului Catalin Chereches, la solicitarea acestuia, mai multe sume.

Astfel, in unul dintre cazuri, Chereches a scris pe un biletel ce suma vrea in schimbul finantarii clubului.

"In cursul lunii martie 2015, i-a inmanat inculpatului Chereches Catalin suma de 50.000 de lei in biroul sau din primarie. Suma i-a fost remisa primarului la momentul la care FCM Baia Mare a incasat de la primarie suma de 150.000 de lei.

Denuntatorul a aratat ca, cu cateva zile inainte de virarea sumei, s-a intalnit cu primarul Chereches Catalin, care i-a aratat un biletel pe care era scrisa suma de 50.000 de lei, ocazie cu care i-a transmis ca in ziua respectiva ii plateste avansul de 150.000 de lei si ca din avansul respectiv trebuie sa-i duca acea suma. Conform celor sustinute de denuntator, primarul i-a spus ca daca nu este de acord sa ii remita suma respectiva, nu ii mai da niciun ban", se arata in documentul citat.

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut (Video)

De asemenea, Chereches a cerut ulterior alte doua transe de bani de cate 10.000 de lei, in contexte similare.

"Denuntatorul a precizat ca in luna iulie 2015, dupa ce Primaria municipiului Baia Mare i-a virat suma de aproximativ 70-80.000 de lei, a fost contactat telefonic de catre (...), care i-a comunicat ca a discutat cu inculpatul Chereches Catalin si acesta a spus ca o poate rezolva cu suma de 10.000 lei (...).

Intelegand ca este vorba de o noua solicitare formulata de inculpatul Chereches Catalin de a-i remite o parte din banii virati de primarie, i-a dat lui (...), prin intermediul lui (...) - angajata la (...), suma de 10.000 de lei. In data de 24 august 2015, s-a aprobat, la initiativa inculpatului Chereches Catalin, de catre Consiliul local al municipiului Baia Mare, finantarea clubului cu suma de 600.000 de lei, din care a primit aproximativ 300.000 lei. Din aceasta suma i-a remis personal inculpatului Chereches Catalin suma de 10.000 lei, undeva in cursul lunii septembrie 2015, inmanarea avand loc in biroul primarului", se mai arata in referat.

Conform documentului, denuntatorul le-a spus procurorilor ca, "in ultima perioada", Chereches i-a transmis ca aloca un milion de lei clubului de fotbal daca cesioneaza pe numele unei anumite persoane o societate comerciala.

Potrivit probelor de la dosar, la data de 14 aprilie, pentru sustinerea financiara a FCM Baia Mare de catre municipiul Baia Mare cu 1.000.000 lei/1.200.000 de lei, Chereches a cerut 400.000 de lei dintr-o sponsorizare totala de 600.000 de lei pe care clubul a obtinut-o de la o societate, iar cu privire la remiterea banilor, primarul a spus ca din banca sa nu se scoata sume mari de bani, ci sume de 20.000-30.000 de lei.

Procurorii DNA l-au retinut, marti seara, pe Catalin Chereches, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata, el urmand sa fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Quarterly Report - Editia 4

Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale și despre șansele actualului secretar general adjunct al NATO. În...
Traian Băsescu, despre dosarul lui Coldea: ”Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate / Să facă pușcărie”
Traian Băsescu, despre dosarul lui Coldea: ”Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate / Să facă pușcărie”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit duminică seară despre cazul foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, care au fost puși sub acuzare de DNA pentru trafic de...
#Chereches bilet mita, #Chereches retinut DNA, #Chereches DNA mita , #stiri Catalin Chereches
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5