Catalin Chereches, exclus din PNL

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 14:19
4186 citiri
Catalin Chereches, exclus din PNL
Foto: emaramures.ro

Primarul municipiului Baia Mare, liberalul Catalin Chereches, a fost exclus luni din PNL. Alaturi de excluderea lui Chereches a fost propusa si cea a deputatului PNL Octavian Bot.

Lui Catalin Chereches i s-a reprosat ca nu a sustinut candidatii PNL la alegerile parlamentare din decembrie 2012, cu toate ca a sustinut candidatii PSD in cadrul USL.

Primarul liberal a fost exclus cu 156 de voturi pentru, 17 impotriva si 5 voturi anulate.

Excluderea a fost propusa saptamana trecuta, iar excluderea formala din partid a fost o simpla formalitate.

Organizatia din care face parte Bot si-a extras propunerea de excludere, cerand o sanctiune mai blanda. Acesta a fost motivul pentru care presedintele organizatiei judetene a PNL Bihor, Cornel Popa, a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL, ca urmare a deciziei in cadrul lui Bot.

"Referitor la sactiunile propuse in cazul domnului deputat Bot: organizatia Sectorului 2 ne-a anuntat ca si-a sanctionat deja propriul deputat cu avertisment, ca atare Consiliul National a decis a retraga propunerea de excludere", a declarat presedintele PNL Crin Antonescu, luni, la iesirea din reuniunea liberalilor.

Ziua excluderilor in PNL

Chereches a fost acuzat de colegii sai ca ar fi actionat impotriva intereselor partidului din care facea parte. Primarul a raspuns imediat celor care il acuza si a declarat ca preocuparea lui este sa fie un primar bun si nu "un obedient om de partid".

La randul sau, Octavian Bot, propus pentru excludere din partid la sedinta Biroului Politic Central dupa ce si-a jignit colegii din filiala Bihor, nu credea ca va fi dat afara si spunea ca el doar "i-a alintat" pe cei care il acuza.

"Ma asteptam, era propunerea filialei de Oradea, dar pe mine nu m-a intrebat nimeni. Nu cred ca voi fi exclus pentru un pamflet", a spus Bot, recent, pentru Ziare.com.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Catalin Chereches exclus PNL, #excluderi PNL, #Octavian Bot excludere PNL , #stiri Catalin Chereches