Chereches, in PNL - Azi il vedem si nu e ...

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 17:54
2821 citiri
Chereches, in PNL - Azi il vedem si nu e ...

Deputatul independent Catalin Chereches va candida la alegerile pentru primaria municipiului Baia Mare din partea USL, desi abia luni si-a depus cererea de reintrare in PNL, fiind exclus inca din vara trecuta. In plus, el va beneficia si de sustinerea UDMR-ului local, in ciuda faptului formatiunea politica a maghiarilor este la putere.

Desemnarea lui Catalin Chereches ca si candidat al USL a fost anuntata luni de liderul liberal Crin Antonescu, acesta prezentandu-l pe Chereches ca fiind membru PNL. Ce-i drept, deputatul se inscrisese in martie anul trecut in PNL, dupa ce intrase in Parlament pe listele PSD, dar in august fusese exclus, cu o larga majoritate de voturi de Delegatia Permanenta a PNL, ca urmare a unor acte de indisciplina.

Independentul Chereches a intrat in PNL: Pot sa trec de la Opozitie tot la Opozitie

Catalin Chereches, exclus din PNL

Mai mult, Chereches anunta saptamana trecuta ca va candida ca independent si strangea semnaturi in acest scop, iar pe site-ul Camerei Deputatilor el figureaza ca independent, nu ca membru al grupului liberal.

Contactat de Ziare.com, Catalin Chereches a fost intrebat cand s-a intors in randurile liberalilor, dupa cum a anuntat Crin Antonescu.

"Eu, azi, am semnat o hartie si conform statutului ea trebuie sa isi urmeze cursul statutar. Este o hartie de inscriere in partid, in prima faza ca si membru simpatizant, dupa aceea ca membru activ, daca voi considera ca acest lucru trebuie sa se intample. Deocamdata, pe mine implicarea politica nu ma intereseaza. Strict ca simpatizant, functionez fara sa ma intereseze functii si chestiuni de acest gen.

Pe mine ma intereseaza parteneriatul pe care l-am facut alaturi de PNL si PSD, PC si UDMR, pentru Baia Mare. In rest, actiunea mea si a noastra trebuie sa fie, de data asta, comunitara si nu politica", a declarat Catalin Chereches pentru Ziare.com, precizand foarte clar ca liderul local al formatiunii maghiare a semnat luni pentru sustinerea candidaturii sale.

Rugat sa comenteze aceasta situatie dificil de inteles din moment ce UDMR a semnat un protocol de colaborare la nivel national cu PD-L, UNPR si grupul parlamentar al minoritatilor nationale, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a spus ca nu este nimic neobisnuit, astfel de decizii la nivel local fiind intalnite si in alte judete.

"Aceasta decizie a fost luata la nivel local, nu are nicio repercursiune, niciun efect asupra relatiilor noastre la nivel national. Este foarte clar ca intr-o coalitie nu intotdeauna necesitatile la nivel local coincid cu cele la nivel national.

Asa cum si in judetul Bihor, mai demult, s-a semnat un protocol de colaborare, asa si in Baia Mare, punctual, pe o tema, respectiv alegerile locale care vor avea loc in mai, s-a semnat o intelegere. E decizia lor, noi nu a trebuit sa fim de acord sau sa fim contra", a explicat secretarul general al UDMR.

Intrebat daca mai sunt si alte astfel de cazuri in tara, de colaborare a UDMR cu Opozitia, in ciuda protocolului semnat cu PD-L, Kovacs Peter a raspuns: "Nu sunt, dar intotdeauna au fost situatii in care, la nivel local, s-au semnat intelegeri care nu erau in conformitate cu intelegerile de la nivel national. Asa cum am inteles ca si in USL, la nivel local, sunt foarte multe locuri unde sunt probleme si conflicte, chiar daca la nivel national PSD si PNL s-au inteles".

Citeste si:
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că unii preşedinţi liberali de filiale judeţene transmit mesajul că preşedintele României îl sprijină la alegerile interne ale PNL din...
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Mai sunt doar câteva zile până la congresul PNL, de sâmbătă 25 septembrie, când va fi ales liderul partidului aflat la guvernare dintre Florin Cîțu, premierul României și Ludovic Orban,...
Sursa: Ziare.com