Chereches, la un pas de excludere din PNL: E amuzant. Sa vedem cum loveste Antonescu

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 14:14
7235 citiri
Chereches, la un pas de excludere din PNL: E amuzant. Sa vedem cum loveste Antonescu

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, e la un pas sa fie exclus din PNL, conform declaratiilor presedintelui Crin Antonescu, dupa ce la alegerile parlamentare din decembrie nu a sustinut doi dintre candidatii USL.

Edilul s-a declarat "amuzat" de eventuala sa excludere si spune ca daca decizia va veni o va accepta fara sa o conteste, intrucat pentru el conteaza in primul rand "demnitatea civica si nu obedienta politica" si ca pune pe primul plan orasul, nu partidul.

"Daca va fi o decizie de sanctionare, statutara sau nu, o voi accepta fara s-o contest. E o chestiune de demnitate, toti colegii vor intelege acest lucru. Am inteles ca din garnitura de 2 pe care nu i-am sustinut, lucru de care sunt mandru, 1 din ei a facut propunerea de excludere, conducerea judeteana nu a acceptat-o si a transferat-o conducerii centrale. Mingea e la fileul domnului Antonescu, asteptam sa vedem cum loveste", a spus Chereches pentru Ziare.com.

Primarul a trimis o scrisoare conducerii PNL, in care explica de ce nu i-a sustinut pe Mircea Dolha si Titus Pasca la alegerile parlamentare.

"Excluderea se poate face doar la sedinta Delegatiei Permanente, probabil ca aceasta se va reuni in perioada ianuarie-februarie. N-am primit nicio invitatie pentru a-mi clarifica pozitia. Anticipand un anumit tip de abordare, mi-am permis sa incarc registrul PNL cu un document adresat Biroului Politic Central, respectiv presedintelui Crin Antonescu, in care mi-am exprimat motivele pentru care n-am sustinut anumiti candidati PNL, cum vad eu administratia locala si raportul politicului cu un primar sau faptul ca sunt raportat la un anumit sistem de valori. Imi manifest loialitatea si fidelitatea doar fata de cei care m-au ales.

Nu putem sa fim impreuna daca unii nu doresc. Sa se inteleaga ca am de ales intre demnitatea civica si obedienta politica. Prefer orasul, nu partidul", a mai explicat Chereches.

Nu astept nimic de la Crin Antonescu

Catalin Chereches a trimis si o serie de "sageti" la adresa conducerii centrale a PNL, spunand ca ar trebui sa se orienteze spre meritocratie.

"(In sedinta PNL la care s-a propus excluderea-n.reD) au fost facute niste mentiuni si la adresa altor colegi care si-au manifestat dorinta de a genera o administrare mai riguroasa a PNL si o alta atitudine fata de liberalii adevarati", a mai acuzat Chereches.

"Stiu ca politica nu e sport de viteza, e de anduranta, incurajez liderii PNL sa se orienteze spre meritocratie, ca cei 60% de la parlamentare sa nu fie in zadar. Daca PNL va scoate doar persoane compromise, vor fi mai putin profesionisti, vom avea o problema", a comentat primarul de Baia Mare.

El a amintit ca a mai fost o data exclus din PNL, tot de Crin Antonescu, care apoi l-a rechemat.

"Am invatat de multa vreme ca in politica nu trebuie sa ma astept la nimic de la nimeni, asa ca n-am asteptat nimic de la Crin Antonescu. Am mai fost o data exclus din PNL, in 2010. Domnul Antonescu m-a chemat in partid, apoi m-a exclus dupa doua luni. Sunt obisnuit cu lucrurile astea, sunt amuzante.

Orientarea mea e spre comunitate. Voi ramane independent. De fapt, si acum sunt independent. Daca voi fi exclus, se va certifica dorinta conducerii centrale de a nu mai genera performanta la nivel politic, probabil ca rezultatele de la parlamentare genereaza euforie la nivelul conducerii(...)regret ca nu s-a dorit o comunicare spre binele liberalilor din Ardealul de Nord din partea centrului - a da peste nas celor mai mici nu functioneaza", s-a aratat de parere acesta.

Intrebat daca alte partide incearca sa-l convinga sa vina in randurile lor, anticipand o excludere, Chereches a raspuns: "Sunt un om tanar, sunt curtat si de partide si de domnisoare".

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#Catalin Chereches excludere PNL, #primar Baia Mare excludere PNL , #stiri Catalin Chereches
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
"Nu astept nimic de la Crin Antonescu" are dreptate Chereches.