DNA explica "clasarea" trambitata de Chereches: Primarul din Baia Mare este cercetat in continuare pentru luare de mita

Marti, 06 August 2019, ora 15:43
6593 citiri
DNA explica "clasarea" trambitata de Chereches: Primarul din Baia Mare este cercetat in continuare pentru luare de mita

O parte din acuzatiile pentru care a fost cercetat Catalin Chereches, primarul orasului Baia Mare, au fost clasate, dar edilul este cercetat in continuare de procurorii anticoruptie pentru luare de mita in forma continuata, potrivit DNA.

Aceste precizari de la procurori vin in contextul in care Chereches a anuntat, luni, ca DNA a clasat dosarul in care a fost cercetat pentru coruptie in ultimii sase ani.

Chereches a anuntat, de asemenea, ca va candida pentru un nou mandat de primar si nu exclude varianta de a face acest lucru ca independent.

Potrivit oficialilor DNA, Catalin Chereches este trimis in prezent in judecata in doua dosare, fiind acuzat pentru fapte de coruptie.

Unul este pe rolul Tribunalului Cluj cu termen de judecata 5 septembrie 2019, iar cel de-al doilea pe rolul Tribunalului Maramures in procedura de camera preliminara cu termen pe 16 septembrie 2019.

Despre ce caz vorbea edilul

Catalin Chereches preciza ca aceasta clasare ar fi fost data intr-un dosar deschis in urma cu 6 ani.

Potrivit DNA, aceasta ancheta a fost disjunsa din dosarul care a fost trimis in judecata la Tribunalul Maramures.

Ancheta il viza pe Chereches, precum si alte persoane, si se faceau verificari pentru:

- abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite;

- instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite;

- luare de mita in forma continuata;

- trafic de influenta in forma continuata;

- efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o indeplineste.

DNA precizeaza pentru ce infractiuni s-a dat clasare si pentru ce infractiuni continua ancheta.

"In dosarul disjuns, la data de 16 iulie 2019, prin ordonanta s-a dispus clasarea fata de inculpatul Chereches Catalin cu privire la o parte dintre infractiunile mentionate, pe motiv ca fapta nu exista, respectiv fapta nu e prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.

Cu privire la celelalte infractiuni, respectiv luare de mita in forma continuata retinuta in sarcina suspectului Chereches Catalin, si cu privire la o serie de infractiuni retinute in sarcina altor persoane, prin aceeasi ordonanta de clasare cauza a fost disjunsa si formeaza in prezent obiectul unui dosar aflat in curs de urmarire penala pe rolul Serviciului teritorial Cluj", arata DNA, intr-o precizare comunicata marti Ziare.com.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...