Ziare.com

Trei parlamentari vor ca magia si ghicitul sa fie legalizate

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 10:37

   

Trei parlamentari vor ca magia si ghicitul sa fie legalizate
Trei parlamentari maramureseni, Doru Lese, PD-L, Catalin Chereches, independent, si Stefan Buciuta, Uniunea Ucrainienilor, au pregatit un proiect de lege prin care activitatile de ghicit si magie sa fie incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care le exercita sa aiba autorizatie de libera practica si sa plateasca TVA.

Cei trei au propus ca pentru acest domeniu, in cazul in care nu exista, sa se creeze standarde ocupationale si au definit notiunile de "ghicitor", "practica oculta", "vrajitorie" si "farmece", informeaza Emaramures.

Deputatul Stefan Buciuta a declarat ca "e criza si toate veniturile trebuie impozitate", prin urmare trebuie sa plateasca si cei care ghicesc in cafea ori dau in bobi.

Cei trei au mai precizat ca aceasta initiativa legislativa are drept scop reglementarea activitatilor si practicilor oculte si protejarea persoanelor inselate prin ghicit sau alte practici oculte care induc si mentin in eroare sau amagire.

Daca legea ar fi adoptata practicianul din domeniul ocult ar fi obligat sa adere la o organizatie profesionala de profil, care ar trebui ca, la infiintare, sa stabileasca obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adaugata.

Initiatorii mai prevad in proiect ca inducerea si mentinerea in eroare sau amagire a unei persoane in scopul de a obtine prin aceste practici un folos material se pedepseste, potrivit articolului 244 din Codul Penal, cu pedeapsa inchisorii de la sase luni la trei ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2265 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

iata

ce-i doare pe parlamentari!
"Cei trei au mai precizat ca aceasta initiativa legislativa are drept scop reglementarea activitatilor si practicilor oculte si protejarea persoanelor inselate prin ghicit sau alte practici oculte care induc si mentin in eroare sau amagire".
Practic legalizezi inselatoria.Au uitat insa de aparate de marcat ca la taxi ca e cu ora ...ca la fete .

 

aia daca sint parlamentari si cred in GHICIT,...

ar trebui dati afara pentru incompetenta si prostie,...daca un om crede in asa ceva ,n-are ce cauta in conducerea unui stat,ca nu sintem primitivi. Ar trebui sa-si dea demisia,...

 

++++++++++++++++

ghicitoarele sa fie taxate pe "averea afisata" si in general toti ROMII care nu-si platesc apa si curentul,asteapta ajutor social si ei au vile cit un bloc de locuit, De unde ,sa fia bagata iar legea 18,ca ANI,nu verifica doar pe cei politici care sint pusi pe lista de "conducere".

SPURCACIUNILOR , VA BATE DUMNEZEU

Numai in dezastrul de societate portocalie basesciana se poate intampla asa ceva . Adica in loc sa eradicam asemenea apucaturi si practici pagane care inflameaza populatia crestina ,sau , ma rog , pe adevaratii crestini , ei vor sa legalizeze vrajitoria . Oare chiar le-a ars , de tot , creierii din cap , cat or mai fi avut , cu flacara aia violet , vraciul lui Basescu ?
Mai nenorocitilor de ce vreti voi sa sufere un intreg popor bataia lui Dumnezeu doar pentru ca intr-un moment de ratacire v-au votat cateva miloane de oameni ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor