USL a castigat Primaria Baia Mare (Video)

Luni, 09 Mai 2011, ora 08:05
5367 citiri
USL a castigat Primaria Baia Mare (Video)
Foto: Facebook

Candidatul USL Catalin Chereches a castigat alegerile partiale pentru functia de primar al municipiului Baia Mare din primul tur, cu 51,66% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Mircea Dolha, cu 23,34% din voturi.

Pe locul trei s-a clasat reprezentantul PD-L, Mihai Patrascu, cu 13,07%.

"Primul lucru pe care il voi face va fi o analiza a modului in care s-a cheltuit banul public si cum s-au stabilit prioritatile", a spus noul primar, Catalin Chereches, dupa aflarea rezultatului alegerilor.

La alegerile de duminica din Baia Mare s-au prezentat circa 30 la suta din persoanele cu drept de vot. Scrutinul a fost organizat pentru ca fostul primar, Cristian Anghel, a fost suspendat din functie dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Pentru functia de primar al municipiului Baia Mare s-au inscris sapte candidati - doi independenti si cinci reprezentanti ai unor partide. Primul pe buletinul de vot a fost candidatul PD-L, Mihai Patrascu, urmat de Catalin Chereches (USL), Ciprian Vasile Chereches (PRM), Petru Tomoiaga (Partidul Verde), Doru Dancus (PNTCD), Mircea Dolha (independent) si Vasile Vlasin (independent).

Liderul Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat luni ca alegerile de la Baia Mare au fost prima batalie castigata de USL, un succes politic de necontestat si care arata exact raportul de forte dintre Uniunea Social Liberala si Partidul Democrat-Liberal.

"Cred ca scorul de aproape 52% pentru Uniunea Social Liberala si 13-14 pentru Partidul Democrat reflecta in buna masura si raporturile politice actuale intre cele doua forte politice.

Cu precizarea ca principalul contracandidat al lui Catalin Chereches a fost un alt independent, domnul Dolha, care provenea din PSD si probabil ca in cele douazeci si ceva de procente pe care acesta le-a obtinut se mai regaseste ceva si din voturile Partidului Social Democrat. Deci, probabil ca scorul politic este undeva la 60% cel putin pentru Uniunea Social Liberala", a declarat Crin Antonescu.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#usl primarie baia mare, #alegeri baia mare usl, #catalin cheres baia mare , #stiri Catalin Chereches