USR, critici dure după afirmațiile scandaloase ale premierului ungar: ”Idei ruşinoase pentru Europa modernă şi liberală”

Luni, 25 Iulie 2022, ora 18:35
3451 citiri
USR, critici dure după afirmațiile scandaloase ale premierului ungar: ”Idei ruşinoase pentru Europa modernă şi liberală”
Liderul USR, Cătălin Drulă FOTO Twitter

USR a condamnat luni, 25 iulie, discursul anti-UE şi anti-NATO al premierului ungar, Viktor Orban, susţinut în cadrul unei vizite la Tușnad.

„Liderul din Ungaria, Viktor Orbán, a mai avut o ieşire antieuropeană şi antioccidentală. Şi, pe deasupra, a încercat să pervertească conceptul de pace şi să normalizeze agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Asemenea idei sunt ruşinoase pentru Europa modernă şi liberală”, a spus într-un mesaj pe Twitter preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Mesajele anti-Ucraina şi NATO, în timp ce armata lui Putin bombardează, la doar câţiva kilometri de România, biserici, şcoli, spitale, teatre şi mall-uri, nu trebuie permise şi lăsate nesancţionate.

Este regretabil că teritoriul României a fost folosit ca platformă pentru teoriile rasiste ale lui Viktor Orbán, izvorâte din negura istoriei, indică sursa citată.

„USR este şi va rămâne promotorul liberalismului modern în România. Este datoria noastră să apărăm România în faţa forţelor iliberale care îşi doresc să copieze modelul maghiar. Locul României este în Uniunea Europeană, de partea statelor democratice, şi aşa trebuie să rămână”, a mai transmis partidul într-un comunicat.

Sâmbătă, premierul Ungariei a spus că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

#catalin drula usr, #Viktor Orban premier ungaria, #tusnad, #razboi Rusia Ucraina, #discurs antieuropean , #stiri USR