Cătălin Drulă anunță o „propunere completă” pentru alegerile din 2024: Tandem președinte-premier, într-o posibilă alianță cu PMP și Forța Dreptei

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 12:25
2128 citiri
Cătălin Drulă anunță o „propunere completă” pentru alegerile din 2024: Tandem președinte-premier, într-o posibilă alianță cu PMP și Forța Dreptei
Liderul USR Cătălin Drulă a subliniat că partidul stă mai bine de fapt decât arată sondajele actuale FOTO Facebook

Președintele USR Cătălin Drulă a declarat într-un interviu pentru Prima News că formațiunea pe care o conduce intenționează ca în 2024 să vină cu o propunere completă, tandem președinte-premier, dar și primari acolo unde nu au câștigat în 2020.

Drulă a subliniat că dorește să creeze în jurul USR o alternativă politică.

„Vrem să venim cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Noi avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică. S-a simplificat scena politică din România, nu mai este atât de complicată. Avem blocul PSD-PNL, blocul specialilor, un partid extremist, cu legături în zona sistemului mai tradiţional, mai cu Ceauşescu, bătrânii rezervişti şi blocul liberal modern, european, care este USR”, a declarat Drulă.

Acesta a confirmat apoi că există discuții cu PMP și Forța Dreptei privind o alianță, însă notează că oferta este deschisă și către zona civilă.

„Avem obligaţia să venim cu o soluţie completă, noi nu venim în alegeri să câştigăm câte un mandat, să luăm câte un 8% un 11%. Avem discuţii cu aceste două fomaţiuni, PMP şi Forţa Dreptei, dar oferta este deschisă şi către zona civică. Exista şi în anii '90 acest efort, când e o criză morală în societate să ne deschidem”, mai adăugat liderul USR.

Întrebat despre scorul din sondajele actuale, Drulă a subliniat că USR se află pe un trend ascendent și că ar fi vorba de aproximativ 13-15%.

„Se ridică un val în România, anti acest fel de guvernare, nemulţumirea este cumplită. Câteodată ajută să vezi adevărata faţă a politicienilor, putem să ieşim pe stradă şi să vorbim cu oamenii despre pensiile speciale şi despre PSD şi PNL. Sunt convins că îi vom convinge de buna noastră credinţă cu fapte”, a conchis Cătălin Drulă.

#catalin drula, #USR, #presedinte USR, #alegeri 2024 , #Stiri Catalin Drula