Cătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei” VIDEO

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 14:19
3366 citiri
Cătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei” VIDEO
Liderul USR Cătălin Drulă a subliniat că știe câtă muncă este în spatele unui doctorat făcut pe bune FOTO Ziare.com

Prșeedintele USR Cătălin Drulă a lansat miercuri, 28 septembrie, mai multe atacuri grave la adresa ministrului Educației Sorin Cîmpeanu precum și a premierului Nicolae Ciucă, în contextul în care ambii sunt acuzați că și-au plagiat lucrările de doctorat.

Drulă îi numește pe Sorin Cîmpeanu și Nicolae Ciucă drept „plagiatori ordinari” și îi acuză pe aceștia că pun piedici justiției în investigarea lor.

„E un lucru foarte trist. Faptul că ajungem în statul român ca atât premierul cât și ministrul Educației să fie niște plagiatori ordinari, este extrem de grav. Îmi asum aceste cuvinte. Mi-am petrecut o parte din carieră în cercetare. Știu câtă muncă este într-o teză de doctorat, într-o teză de masterat făcută pe bune. Nu mai suntem în anii '90 când fiecare senator trebuia să-și afișeze un doctorat ca să-și mascheze prostia. Suntem în 2022 și faptul că plagiatele în România sunt blocate a fi investigate este extrem de grav pentru democrație. Plagiatul este furt. Este furt și este corupție”, a declarat Drulă.

Liderul USR l-a atacat apoi și pe președintele Klaus Iohannis, ironizând proiectul „România Educată” al acestuia.

„Îl vedem pe președintele României, patronul mafiei, că participă la aniversări de 20 de ani la activitatea anticorupție și face declarații dar pe de altă parte România este educată să fure. Iar Sorin Cîmpeanu este un om care face școala de rușine”, a conchis Drulă.

VIDEO Facebook / USR

Acuzațiile lui Drulă vin după ce luni, 26 septembrie, jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un material pe PressOne, că legiferează în interes propriu, încercând să își auto-amnistieze un plagiat din anul 2006.

„Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, presupusul promotor al „culturii integrității academice” promise prin proiectul prezidențial „România Educată”, și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică”, scrie Emilia Șercan, în Pressone.

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#catalin drula, #USR, #presedinte USR, #nicolae ciuca, #Sorin Cimpeanu, #palgiat ciuca, #plagiat cimpeanu , #Stiri Catalin Drula