Cătălin Drulă punctează importanța adoptării legii off-shore: ”Prețurile la energie cresc dramatic și sărăcesc populația”

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 13:44
2106 citiri

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, le cere liderilor coaliţiei de guvernare să facă demersuri în vederea definitivării proiectului legii offshore, apreciind că soluţia la criza din energie o reprezintă investiţiile în capacităţi noi de producţie.

"A început o nouă 'săptămâna viitoare' în care România aşteaptă Legea Offshore. Oare vom vedea proiectul în Parlament săptămâna aceasta? De trei ani de zile, ministrul Virgil Popescu promite această lege şi nu e în stare să o livreze. Mai nou, şi Marcel Ciolacu promite că o să avem o nouă lege în Parlament. Între timp, preţurile la energie cresc dramatic şi sărăcesc populaţia României", scrie Drulă, pe Facebook.

El subliniază că România are resurse naturale şi că este "singurul producător de gaze naturale" din Europa Centrală şi de Est.

"Avem resurse naturale - concret mă refer la gazele naturale din Marea Neagră - dar Guvernul PSD-PNL nu e în stare să stabilească cadrul legal ca să le folosim pentru binele acestei ţări. România este singurul producător de gaze naturale din Europa Centrală şi de Est şi cu toate astea nu scăpăm de dependenţa de Rusia. Soluţia pentru criza energiei: investiţiile masive în capacităţi noi de producţie. Adică exact ce descurajează PNL-PSD-UDMR prin politicile lor inepte", adaugă Drulă.

Pe 5 aprilie, Cătălin Drulă declara că legea "off-shore" a fost amânată în mod repetat de-a lungul timpului, iar gazele din Marea Neagră au rămas neexploatate. Din cauza acestor amânări succesive, el supranumea proiectul respectiv "legea săptămâna viitoare".

Eveniment Quarterly Report

„Când era domnul ministru Rangă”. Marcel Ciolacu a început ședința de guvern cu un atac direct la adresa lui Cătălin Drulă
„Când era domnul ministru Rangă”. Marcel Ciolacu a început ședința de guvern cu un atac direct la adresa lui Cătălin Drulă
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 29 noiembrie, că în acest an investiţiile în infrastructură au crescut cu aproximativ 70% faţă de 2021, când ministru al Transporturilor era...
Cătălin Drulă îl acuză pe procurorul din dosarul vaccinurilor că e antivaccinist: „Nu crede în știință”
Cătălin Drulă îl acuză pe procurorul din dosarul vaccinurilor că e antivaccinist: „Nu crede în știință”
Președintele USR Cătălin Drulă a lansat un atac dur la adresa procurorului DNA care investighează dosarul vaccinurilor. Potrivit lui Drulă, procurorul care a cerut ridicarea imunității...
#catalin drula, #legea offshore, #crestere preturi energie , #Stiri Catalin Drula