Cătălin Drulă: „La Bruxelles nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să menţină pensiile speciale”

Joi, 23 Martie 2023, ora 17:57
3107 citiri
Cătălin Drulă: „La Bruxelles nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să menţină pensiile speciale”
Liderul USR Cătălin Drulă se află zilele astea la Bruxelles, unde are întâlniri cu mai mulți oficiali FOTO USR

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat joi, 23 martie, coaliția PSD şi PNL că menţin pensiile speciale "cu preţul pierderii" miliardelor de euro din PNRR. „La Bruxelles nimeni nu înțelege”, a adăugat acesta.

Cătălin Drulă se află zilele acestea la Bruxelles pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai UE, informează USR. El a discutat cu comisarul pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, despre situaţia absorbţiei fondurilor europene în România şi urmează să aibă o întrevedere cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders.

"La Bruxelles, nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României şi să menţină pensiile speciale şi, în acelaşi timp, să piardă bani gratis, miliarde de euro care ar trebui să ne vină prin PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia şi răutatea unei guvernări care pune specialii pe primul loc şi e gata să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele, autostrăzile pe care trebuie să le facem prin PNRR, doar pentru a-şi păstra privilegiile", a declarat Drulă.

Potrivit acestuia, USR este "singurul" partid care se opune pensiilor speciale şi este cel care a trecut eliminarea acestora în PNRR.

"Partidul extremist din Parlament tace mâlc şi este de acord cu această guvernare că specialii trebuie să aibă privilegii, alte drepturi decât noi, restul oamenilor, care primim pensie pe baza a ceea ce am contribuit. Este nedrept, este incorect, este rău pentru România că vor să menţină aceste pensii speciale", a transmis Cătălin Drulă.

USR menţionează că, printr-o scrisoare adresată Guvernului, Comisia Europeană a avertizat că proiectul PSD - PNL "nu face nicio reformă a pensiilor speciale, având un impact foarte mic" asupra cheltuielilor bugetare în domeniu.

"Totodată, CE nu a marşat la minciuna pe care Guvernul PSD-PNL a spus-o Băncii Mondiale pentru a elimina orice discuţie despre reforma pensiilor militare. Cerem PSD-PNL, susţinuţi în tăcere de AUR, să nu mai pună interesul specialilor mai presus de binele tuturor românilor", se arată în comunicatul USR.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#catalin drula, #pensii speciale, #USR, #presedinte USR, #coalitie pnl psd , #Stiri Catalin Drula