Drulă refuză o alianță cu foștii colegi din USR, dar nu exclude o construcție cu partidul lui Ludovic Orban

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 18:12
4756 citiri
Drulă refuză o alianță cu foștii colegi din USR, dar nu exclude o construcție cu partidul lui Ludovic Orban
Președintele USR Cătălin Drulă nu vrea să mai audă de Dacian Cioloș FOTO USR

Președintele USR Cătălin Drulă a declarat într-un interviu că exclude orice alianță cu AUR, dar și cu REPER, partidul format de Dacian Cioloș, care în Parlament are doar membri care au demisionat din USR. Paradoxal, Drulă ar accepta o construcție cu Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban format din politicieni desprinși din PNL.

Liderul USR a explicat că are o colaborare „foarte bună” cu Forța Dreptei, dar și cu PMP, la nivel local. Acesta a explicat apoi că și-ar dori o colaborare între cele trei partide pentru a „dărâma PNL-PSD”.

„Nu văd nicio formă de colaborare cu un partid extremist (AUR – n.r.). Iar în ceea ce îl priveşte pe domnul Orban avem o colaborare parlamentară foarte bună, depunem împreună moţiuni simple împreună, atacuri la CCR. În afara zonei parlamentare, colaborăm bine la nivel local, lucruri punctuale şi cu PMP. Atâta timp cât vorbim despre partide democratice, din zona care respectă valorile democratice, ne dorim o colaborare şi să oferim o alternativă României în 2024. Spun că doresc să colaborăm cu toţi cei care vor să pună umărul la dărâmarea PNL-PSD. E posibilă o construcţie şi alternativă de dreapta”, a afirmat Cătălin Drulă într-un interviu la Prima News.

În ce privește o colaborare cu Dacian Cioloș pentru 2024, Cătălin Drulă a exclus din start acest scenariu.

„E un pic ridicol. Nu, nu suntem totuşi la emisiunea «Iartă-mă».(...) Eu îl respect pe dumnealui. Au luat totuşi o alegere. Sunt pe calea lor. Pe mine mă interesează ce se întâmplă cu USR”, a completat Drulă.

Rezoluție anti-Cioloș

În iunie anul trecut, imediat după ruptura dintre USR și Dacian Cioloș, noul lider al USR Cătălin Drulă a supus la vot în cadrul unui comitet politic informal o rezoluție prin care se interzice susținerea altor partide sau platforme politice. Practic, cei care susțin REPER sunt executați din USR.

Propunerea lui Cătălin Drulă

Conform unor surse politice, deși mai mulți membri au încercat să se sesizeze cu privire la propunerea lui Drulă, aceștia fie au fost ignorați, fie s-au trezit cu microfonul tăiat.

#catalin drula, #USR, #Dacian Ciolos, #forta dreptei, #Ludovic Orban , #Stiri Catalin Drula