Reacția lui Drulă la concluziile lui Bode privind achiziția de BMW-uri: ”Ciocoiul minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul” VIDEO

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 14:15
4308 citiri
Reacția lui Drulă la concluziile lui Bode privind achiziția de BMW-uri: ”Ciocoiul minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul” VIDEO
Președintele USR Cătălin Drulă a reacționat la explicațiile lui Bode FOTO Captură Video / Youtube / USR

Președintele USR și fostul ministru de Transpoturi Cătălin Drulă a reacționat joi, 6 octombrie, la concluziile Corpului de Control în cazul achiziției de BMW-uri a Poliției Române, prezentate de ministrul de Interne Lucian Bode, susținând despre acesta din urmă că „minte cum respiră”.

Drulă îl acuză pe Lucian Bode că „a ieșit astăzi cu fumigene penibile”, acuzându-l că face intenționat o confuzie între finanțarea europeană și licitația organizată de subordonații ministrului.

„Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul. După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferință ca să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație”, afirmă Drulă.

Mai departe, Drulă prezintă „unde minte Bode”:

”Faptele sunt următoarele. Poliția Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” (cod MySmis 125180, Programul Operațional Infrastructură Mare).

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei. Acesta prevede:

250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor

- 4.000 de dispozitive mobile

- 1.400 de imprimante mobile termice

- 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă

- un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic

- 300 de autospeciale de poliţie

Formal vorbind, contractul de finanțare europeană pentru proiectele de siguranță rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.

Evident că am aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene. (Contractul atașat în primul comentariu).

Unde minte Bode:

1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.

2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.

3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 - probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).

4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.

Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!”, a conchis Drulă.

Reacția liderului USR vine după ce ministrul de Interne Lucian Bode a prezentat joi concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru Poliţie, arătând că ”licitaţia este corectă”. Totodată, acesta l-a acuzat pe Cătălin Drulă că „dezinformează cu bună ştiinţă”.

”Îmi pare rău că unii vor fi dezamăgiţi, dar licitaţia este corectă, iar dl Drulă dezinformează cu bună ştiinţă”, a afirmat el.

Ministrul de Interne a explicat că, în 1 octombrie 2020, IGPR a depus cererea de finanţare şi proiectul tehnic, iar în 12 noiembrie 2020 s-a emis hotărârea de guvern 971 prin care se aproba necesitarea cheltuielilor acestui proiect, semnată de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban. Documentul prevede achiziţionarea a 300 de autospeciale.

În 25 mai 2021, Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă, a aprobat cererea de finanţare, iar în 5 iulie 2021 în baza acordului Ministerului Transporturilor s-a semnat contractul de finanţare. Contractul este semnat între Ministerul Transporturilor şi IGPR. Reprezentantul Ministerului Transporturilor a fost Cătălin Drulă.

”Anexa 2 a acestui contract este fişa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracţiunea, lungimea, caroseria, culoarea”, a punctat Bode.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, din plenul Camerei Deputaţilor, că este aici să vorbească despre o aşa numită...
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
Deputatul Dumitru Focşa şi-a anunţat luni, 4 martie, ieşirea din grupul parlamentar AUR. Decizia a fost luată în urma ruperii alianţei dintre Forţa Identităţii Naţionale şi Alianţa...
#catalin drula, #presedinte USR, #lucian bode, #achizitie politie, #bmw uri politie , #Stiri Catalin Drula
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
S-a trezit Bode de pe bancheta din spate ...
A
Amerlocu
rank 5