Reacția USR la planul lui Rădoi de a-l elimina pe Drulă: ”Arată disperarea unui sistem corupt”

Luni, 16 Mai 2022, ora 14:21
3231 citiri
Reacția USR la planul lui Rădoi de a-l elimina pe Drulă: ”Arată disperarea unui sistem corupt”
Cătălin Drulă, liderul USR FOTO Hepta

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a reacționat luni, 16 mai, după ce în presă au apărut stenograme ce arată că sindicaliștii lui Rădoi au vrut să plătească racheți ucraineni pentru capul lui Drulă, la acea vreme ministru al Transporturilor.

Moșteanu susține că arată ”disperarea unui sistem corupt construit în 30 ani atunci când cineva începe să se lupte cu ei” și că înțelege mai bine de ce partidul ”a fost scos de la guvernare”.

Mafioții din sindicatul lui Rădoi de la Metrorex voiau să angajeze rakeți pentru a-l lichida pe Cătălin Drulă.

„Trebuie să îl omorâm… la propriu”, spuneau ei.

Sunt stenogramele din dosarul Drulă vs. Rădoi care arată corupția și disperarea unui sistem corupt construit în 30 ani atunci când cineva începe să se lupte cu ei și să scoată ilegalitățile lor la suprafață.

Rădoi se credea nemuritor în funcție. Funcție din care controla politicieni, șantaja miniștri și directori, totul pentru a obține contracte ilegale din care el și familia lui câștigau sute de mii de euro. Nu a mai mers.

Acum înțelegem mai bine și de ce USR a fost eliminat de la Guvernare. Rădoi a fost un caz. Însă în fiecare zi un ministru USR trebuia să se înfrunte cu un „Rădoi”. În fiecare zi miniștrii USR închideau câte un robinet din bani publici, călcau pe rețelele de influență corupte ale vechiului sistem.

De asta am fost excluși de la guvernare. De asta ne și atacă astăzi primarii care continuă lupta pentru eliminarea corupției din administrație”, a scris Moșteanu pe Facebook.

1 milion de euro pentru capul lui Drulă

În 2021, când ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a închis spațiile comerciale de la metrou, unul dintre apropiații liderului sindical Ion Rădoi a propus o măsură extremă: angajarea unor racheți ucraineni.

”Punem preț pe două capete: Drulă și directorul (Ștefan Paraschiv, director Metrorex - n.r.). Și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi, altfel, nu se mai poate. Ajungem la disperare”, arată rechizitoriul din dosarul penal în care Ion Rădoi este trimis în judecată pentru șantaj. Fiecare angajat de la metroul bucureștean ar fi trebuit să doneze câte 1.000 de lei, astfel încât să se strângă suma de 1 milion de euro pentru plata ucrainenilor, arată rechizitoriul obținut de ziare.com.

Pe grupul de WhatsApp al salariaților Metrorex, Cristian Cozonac, unul dintre angajații apropiați de Ion Rădoi, a venit cu ideea angajării unor racheți ucraineni, ”ceva de calitate”.

„Hai pe ei...Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni? Hai naiba să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul ( Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acel moment -n.r.). Și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a propus Cristian Cozonac, potrivit rechizitoriului DNA.

Citește și: Stenograme. Sindicaliștii lui Rădoi au vrut să plătească racheți ucraineni pentru capul lui Drulă. Angajații de la metrou ar fi urmat să strângă 1 milion de euro

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#catalin drula, #USR, #Ion Radoi, #sindicalisti Metrorex , #stiri Ion Radoi