Ziare.com

Autostrada Timisoara-Moravita, mai aproape de realitate. Care este traseul decis de autoritati pentru soseaua de 70 de km

de Laurentiu Sirbu
Vineri, 19 Martie 2021, ora 14:50

   

Autostrada Timisoara-Moravita, mai aproape de realitate. Care este traseul decis de autoritati pentru soseaua de 70 de km
Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat vineri, 19 martie, ca s-a incheiat analiza multicriteriala a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timisoara - Moravita si ca, din cele 11 variante de traseu a fost aleasa cea mai optima alternativa. Acesta a precizat ca acum va incepe faza a doua a studiului de fezabilitate care implica investigatii detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) si care va fi gata in primavara anului viitor.


"S-a incheiat analiza multicriteriala a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timisoara - Moravita (circa 70 de km lungime), iar acum pot incepe investigatiile de teren si proiectarea detaliata.

In cadrul proiectului, au fost cercetate 11 variante de traseu. Toate au fost comparate in cadrul analizei multicriteriale, pe baza unor norme economice si de mediu - 70% a contat criteriul economic si 30%, cel de mediu.

Pe primul loc se afla, la mare distanta de celelalte alternative de traseu, varianta 5 (85 de puncte din 100, in timp ce a doua clasata a avut 54 de puncte).

Varianta 5 propune o ruta care se desprinde din A1 in zona Remetea Mare, continua in paralel cu centura Timisoara Sud pana in zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legatura cu aceasta centura. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel - Opaita - Stamora Germana - Moravita, pana la granita cu Serbia.

Astfel, dam startul fazei a doua a studiului de fezabilitate care implica investigatii detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) si care va fi gata in primavara anului viitor.

Anul acesta, proiectul beneficiaza de alocari de 4,9 milioane de lei de la bugetul de stat, din fonduri europene.

A9 Timisoara - Moravita este cruciala pentru conexiunea vestului tarii cu Serbia si, mai departe, la reteaua rutiera din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei.
#RevolutiaBuneiGuvernari presupune si transparenta institutionala. De aceea am cerut publicarea pe site-ul CNAIR a analizei multicriteriale, astfel incat oricine sa poata accesa si conspecta documentul", a scris Catalin Drula pe Facebook.

CITESTE SI:


Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5548 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Și-acu' ce-ați vrea? Dacă Mitici' nu știu, nu pot sau nu vor să trea

că autostradal Carpații, să mutăm Capitala dincolo de munți, doar pentru a nu mai exista niciuna in afara sistemului autostradal European?

 

Laurentiu, mai studiaza putin gramatica!

Laurentiu Sirbu, mai ia o carte de gramatica, exprimarea: " cea mai optima alternativa" nu este corecta, optim nu are grad de comparatie !

 

baiatul de la transporturi...

cam se pricepe si vad ca se misca...nu cred ca mai este alt minister cu atatea chestii 'pe piata' in asa scurt timp...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor