Ministerul Transporturilor anunta noul consiliu de administratie provizoriu de la Metrorex: un avocat, un economist si sefi de la OMV Petrom si Romaero

Joi, 04 Martie 2021, ora 17:33
4268 citiri
Ministerul Transporturilor anunta noul consiliu de administratie provizoriu de la Metrorex: un avocat, un economist si sefi de la OMV Petrom si Romaero
Metrorex are un nou consiliu administrativ/Foto: Metrorex/Facebook

Ministerul Transporturilor a numit joi, 4 martie, un nou Consiliu de Administratie provizoriu la Metrorex: Stefan Paraschiv, fost presedinte al CA Romaero, Mihnea Jida (avocat), Razvan Andrei Terecoasa (absolvent de ASE), Adrian Gabriel Dumitru (director financiar la Chimcomplex) si Mihaela Urzica (director de strategie la OMV Petrom).

Stefan Paraschiv - A fost intre 2017 si 2020 presedinte al CA Romaero. Are o experienta de 15 ani in strategii de afaceri, leadership si managementul vanzarilor, pentru companii din tara si din strainatate. Absolvent de ASE, are studii perfectionate in strainatate.

Mihnea Jida - avocat, membru al Baroului Bucuresti din 2012. Are studii si stagii de pregatire in strainatate - in Elvetia si la Paris. Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Razvan Andrei Terecoasa - experienta de peste 12 ani in domeniul bancar (BCR, Eximbank, Bancpost, Citibank). Absolvent de ASE.

Adrian Gabriel Dumitru - CFO Chimcomplex, CFO Alstom, CEO Electroputere. A studiat la ASE, si-a perfectionat studiile la Paris, cu un masterat (EMBA) la Conservatoire National des Arts et Metiers.

Mihaela Urzica - director de strategie la OMV Petrom. Timp de 4 ani, a fost finance manager pentru OMV, in mai multe tari din Africa de nord. Anterior, a lucrat la Petrom si Toyota Romania ca manager de proiect, consultant, respectiv finance manager.

"Spirala lipsei de actiune se opreste aici. Am numit astazi un nou consiliu de administratie profesionist la Metrorex. Toti membrii au experienta de top management si sunt complet independenti fata de sindicat. Echipa are mandat clar si intreaga mea sustinere pentru eficientizarea si restructurarea companiei", a anuntat joi ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

Corpul de control a finalizat raportul privind activitatea companiei Metrorex, care gestioneaza metroul bucurestean, si a concluzionat ca majorarea salariilor cu 18% de anul trecut, in plina pandemie, incalca prevederile legale, a anuntat ministrul Transporturilor, Catalin Drula, intr-o postare pe Facebook.

Astfel, daca societatea controlata de minister vrea sa pastreze nivelul actual al salariilor, firma trebuie sa faca concedieri de personal, arata raportul citat de Drula.

Mai mult, sporul de tunel, prevazut in contractul colectiv de munca, in cuantum de 20-40% din venitul de baza, este aplicat abuziv, conform Corpului de Control, pentru ca de el beneficiaza toti angajatii, nu doar cei care "lucreaza in conditii deosebite, vatamatoare, grele sau periculoase", mai arata sursa citata. Drula anunta ca va sesiza Curtea de Conturi pentru a determina valoarea prejudiciului si persoanele responsabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#metrorex, #metrou Bucuresti, #catalin drula, #consiliu de administratie , #Stiri Catalin Drula