Nechifor, PSD: Funeriu, pus de Basescu sa demonstreze ca scoala produce tampiti

Marti, 05 Iulie 2011, ora 15:03
1865 citiri
Nechifor, PSD: Funeriu, pus de Basescu sa demonstreze ca scoala produce tampiti
Foto: Arhiva

Presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PSD, deputatul Catalin Nechifor, a cerut demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe motiv ca democrat liberalul a distrus sistemul de invatamant si crede ca a facut asta la solicitarea presedintelui Traian Basescu care a vrut sa demonstreze ca scoala romaneasca produce tampiti.

Liderul social democrat sustine ca Funeriu este principalul responsabil de dezastrul inregistrat la examenul de bacalaureat, cand promovabilitatea a fost cea mai mica din ultimii ani, situandu-se sub 50% la nivel national, informeaza Monitorul de Suceava.

""Acest Daniel Funeriu nu face diferenta intre ceea ce inseamna un examen de capacitate, de maturitate, cum este bacalaureatul, si o chestiune elitista, care inseamna cercetarea in domenii de nisa stiintifice si confunda aceste lucruri intr-o maniera incorecta pentru tinerii care invata in Romania. Cred ca, de fapt, Daniel Funeriu fost pus de catre Traian Basescu sa faca acest lucru inadins pentru a demonstra, asa cum a spus si Basescu in urma cu un an, ca scoala romaneasca produce tampiti.

Iata ca Funeriu s-a executat si de la pixelul albastru a ajuns sa ne explice acum in ce mod tinerii care traiesc in Romania pot fi executati intr-o asa maniera, supusi unei presiuni psihice extraordinare si adusi in situatia in care se schimba regulile in timpul jocului. Ce s-a intamplat la bacalaureat seamana cu ce se intampla la DNA atunci cand sunt acele proceduri de ancheta. Tinerii s-au simtit presati, urmariti pas cu pas de parca transportau droguri ilegale", a declarat Nechifor.

Bac 2011: Procentul de promovabilitate pe tara este de 44,47%

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel national, este de 44,47 la suta inainte de solutionarea contestatiilor, anunta reprezentantii Ministerului Educatiei.

Rezultatele obtinute de absolventii claselor a XII-a la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2011, au fost afisate duminica, la toate centrele de examen din tara, iar rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi anuntate pe 8 iulie.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Diana Șoșoacă, acuzată că și-a înșelat soțul. "E vorba de un domn consilier, mai este și șeful MISA pe Europa"
Diana Șoșoacă, acuzată că și-a înșelat soțul. "E vorba de un domn consilier, mai este și șeful MISA pe Europa"
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, aflat în conflict deschis cu aceasta, face noi dezvăluiri despre cauzele rupturii de soția sa. El dă de înțeles că unii...
Florin Călinescu candidează la președinția României. Mutarea decisivă pe care vrea să facă în fruntea țării
Florin Călinescu candidează la președinția României. Mutarea decisivă pe care vrea să facă în fruntea țării
Florin Călinescu a decis să intre în politică și va anunța în maximum două săptămâni numele partidului din care va face parte. Deocamdată, a precizat doar că ca fi un partid...
#Catalin Nechifor PSD, #demisie Daniel Funeriu, #rezultate BAC 2011 , #stiri Catalin Ioan Nechifor