Cat p-aci sa se declanseze al Treilea Razboi Mondial

Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 19:59
8794 citiri
Cat p-aci sa se declanseze al Treilea Razboi Mondial

Evolutia propunerii legislative a deputatului "mitraliera" Catalin Radulescu imi da fiori reci, dupa ce observ cum o buna parte din cei 39 parlamentari, semnatari ai documentului, fac stanga imprejur, ba ca nu-i semnatura lor, ba ca e a lor dar n-au semnat, ba ca au semnat dar n-au citit, ba ca au citit si tot n-au inteles.

Noroc ca hartia dlui Radulescu nu era altceva decat o simpla lista cu colaci de salvare, pregatiti pentru cei prinsi cu rata-n gura, atunci cand se jura ca nu fura. Sau, daca vreti, noroc ca acest Catalin Radulescu nu i-a pus sa semneze altceva decat o propunere legislativa, de exemplu o declaratie de razboi, sau mobilizarea generala a tarii. Nu s-ar declansa al Treilea Razboi Mondial, din te miri ce?

Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans. Va sa zica, Parlamentul, acea institutie suprema pe care liderii coalitiei o clameaza ca fiind depozitarul suveranitatii poporului, entitatea careia nu-i poti atinge niciun fir de par fara sa-l agasezi pe dl Tariceanu si sa-l enervezi pe dl Dragnea, forumul imputernicit de popor sa faca legile si sa hotarasca soarta noastra a tuturor, semneaza orice bazaconie, chiar si fara sa stie ce a semnat!

Halal democratie, bravos stat de drept, misto Parlament!

Dar asta nu e tot. Am citit cu atentie lista cu semnaturi a propunerii legislative depusa de dl Catalin Radulescu. Nu m-a frapat niciun nume din cele care se fac remarcate, produc valuri in jurul lor sau care apar prin platourile de filmare, ca sa vada lumea ca exista si ca sunt prezente.

Dimpotriva, semnatarii mi-au facut impresia de oameni aflati la locul lor, asezati cuminti acolo unde i-a plasat partidul in bunavointa lui, constienti de faptul ca, cine i-a pus acolo unde sunt, poate sa-i scoata oricand, daca ei fluiera cumva in biserica - Doamne fereste!

In opinia mea, asta ar fi o explicatie despre cum de au semnat orbeste o bazaconie. Nu cred sa nu fi observat ei ce semneaza. Dar si-au zis ca asta n-are importanta, de vreme ce a stabilit-o partidul si de vreme ce le-o cere un om de incredere al partidului.

Nimeni nu poate pune la indoiala vorba dlui "mitraliera". Cuvantul lui vine de undeva atat de sus, incat nu trebuie nici contrazis, nici pus la indoiala, ci numai acceptat asa cum este si fara discutii.

Nu o data evenimentele au aratat ca, daca discuti si contrazici, o patesti. N-a patit-o insusi Victor Ponta, cat era el de mare si de tare? N-a patit-o Grindeanu? Nu era s-o pateasca si Serban Nicolae, in cazul cand nu-si punea imediat lacat la gura? N-au avut belele si altii, vreo doi-trei, despre care dna Olguta Vasilescu pretinde ca nici nu mai stie cum ii cheama?

Pentru mine, e clar. Cand semnasera documentul prezentat de colegul lor Catalin Radulescu, parlamentarii si-au adus aminte brusc de un proverb grecesc, care spune totul: sa nu dai intr-un caine, pana nu stii cine tine de capatul lantului.

Pe de o parte, atunci, spiritul lor de conservare i-a indemnat sa semneze fara mofturi, pe de alta parte, acum, dupa ce au vazut ce tevatura produce daravera, tot spiritul de conservare ii indeamna sa-si retraga semnatura, sa n-o recunoasca, sa n-o confirme sau sa se mire de ei insisi.

Culmea este insa ca nu se mira numai 38 de alesi, atrasi in plasa, ci chiar si cel de al 39-lea, adica insusi deputatul Catalin Radulescu. Autorul propunerilor nu mai este de acord cu propriile sale propuneri. S-a razgandit, vorba lui Rica Venturiano: scuzati, pardon, bonsoar.

N-am sa insist asupra respectivelor propuneri, ele se cunosc. Reamintesc numai - pentru pitorescul lor - dezincriminarea abuzurilor sexuale, executia la domiciliu a pedepselor cu inchisoare sub 3 ani, deasemeni pentru condamnatii trecuti de 60 de ani sau dezincriminarea abuzului in serviciu, daca prejudiciul este sub 200.000 euro.

In opinia mea, dl Radulescu nu s-a deranjat degeaba. Toate propunerile sunt cu adresa precisa si nici nu ma pot gandi altfel. Fireste, este o simpla banuiala, dar parca lucrurile se potrivesc prea bine, ca sa fie altfel.

Ganditi-va numai. Pragul propus este o simpla invitatie ca sa tot abuzezi in serviciu, daca ai castigat alegerile si ai ajuns sa-ti faci singur legea.

Cealalta prevedere cu executarea la domicliu a condamnarilor sub 3 ani pare construita anume pentru procesul dlui Tariceanu, invinuit de marturie mincinoasa, dar si pentru dl Dragnea, care asteapta si dansul niste sentinte.

Mai este si cea cu inchisoarea la domiicliu, daca ai trecut de 60 ani. Asta te duce cu gandul la inculpatul Ion lliescu, inca nejudecat pentru mineriadele care i-au speriat si pe cei de la CEDO si care tocmai asteapta sa-si execute pedeapsa confortabil, in locuinta sa de protocol, cu masina, sofer, consilier si secretar.

Am lasat la urma dezincriminarea abuzurilor sexuale, pentru ca aici imi misuna prin cap mai multe variante, dar asta e atat de delicata, incat nici macar n-ar fi delicat sa ma gandesc la o adresa precisa.

Pentru celelalte propuneri, pun pariu ca, ori dl Radulescu, ori altcineva va face alte propuneri si parca imi vine sa cred ca toti colegii, cand vor vedea pe cine servesc dezincriminarile, pedepsele la domiciliu, pragurile si toate celelalte, vor semna din nou.

In definitiv, nimeni nu stropeste contra vantului, ca se uda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Catalin Radulescu deputat, #Catalin Radulescu inchisoare la domiciliu, #Catalin Radulescu reucere prag, #Catalin Radulescu prag 200 000 euro , #mitraliera