Un proiect initiat de deputatul PSD "Mitraliera" le-ar permite si copiilor de 12 ani sa cumpere articolele pirotehnice

Duminica, 12 Mai 2019, ora 15:47
6442 citiri
Un proiect initiat de deputatul PSD "Mitraliera" le-ar permite si copiilor de 12 ani sa cumpere articolele pirotehnice
Foto: Arhiva Pixabay

Un proiect de lege initiat de deputatul PSD Catalin Radulescu, zis si "Mitraliera" ar putea permite ca anumite articole pirotehnice sa fie cumparate chiar si de copiii de 12 ani. Amintim ca Radulescu a fost pus sub invinuire in 2017 pentru incalcarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce a declarat ca detine o arma AKM pe care ar fi folosit-o in 1989.

Noua lege marca Radulescu ar permite si ca pe piata sa ajunga produse care pana in prezent erau interzise. Legislatia din prezent permite ca doar articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 (adica artificii sau articole care prezinta risca scazut, care nu fac zgomot puternic si care pot fi folosite in interior) sa fie vandute, iar varsta minima pentru achizionare este 16 ani, conform Profit.ro.

Conform proiectului lui Radulescu pe piata ar putea ajunge articole pirotehnice de divertisment din categoria F2, care prezinta un risc scazut si un nivel de zgomot scazut si care sunt destinate utilizarii in exterior in spatii restranse, si F3, care prezinta risc mediu, care sunt destinate utilizarii in exterior in spatii deschise vaste si al caror nivel de zgomot nu este daunator sanatatii umane.

De asemenea, tot aceasta lege ar permite si punerea pe piata a articolelor tehnice de scena T1, care prezinta un risc scazut, si P1, aici incadrandu-se articole pirotehnice, altele decat articolele pirotehnice de divertisment si articolele pirotehnice de scena, care prezinta un risc scazut.

Conform propunerii, varsta minima de achizionare ar fi 12 ani pentru cele din categoria F1, 16 ani pentru F2 si 18 ani pentru F3, T1 si P1.

Citeste si Noul Cod Penal: Cine are arma o poate tine acasa si daca i-a expirat permisul. Florin Iordache, printre posibilii beneficiari (Video)

#schimbare lege articole pirotehnice, #lege articole pirotehnice vanzare , #mitraliera