Un deputat PSD asteapta de 24 de ore scuze de la colegul sau care vrea sa iasa cu mitraliera in strada

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 12:18
5377 citiri
Un deputat PSD asteapta de 24 de ore scuze de la colegul sau care vrea sa iasa cu mitraliera in strada
Foto: captura video Youtube

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra a declarat, miercuri, ca de 24 de ore asteapta "cel putin niste scuze" din partea deputatului PSD Catalin Radulescu, dupa ce acesta a declarat ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui alungati cu tunurile cu apa si ca are o mitraliera AKM cu care ar iesi sa traga.

"De 24 de ore astept cel putin niste scuze. Rolul unui parlamentar nu este nici sa disperseze romanii cu tunurile de apa, nici sa pazeasca 'weltanschauungul' cu AKM-ul in mana, nici sa munceasca pe 5.300 lei, daca este nemultumit, in conditiile in care este parlamentar intr-un partid de #stanga, intr-o tara plina de pungi de saracie", a scris deputatul PSD, intr-o postare pe Facebook.

El a mai spus si ca presa nu trebuie intimidata.

"De asemenea, libertatea presei este un drept care nu poate fi cumparat, nici modificat prin intimidari. Va asigur, stimati cetateni, ca pariul generatiei mele din Parlament este in primul rand respectul fata de romani indiferent de optiunilor lor politice", a mai scris Nasra.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a deschis, marti, dosar penal in cazul declaratiilor lui Catalin Radulescu si face cercetari pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

De asemenea, dupa declaratiile lui Catalin Radulescu ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui alungati cu tunurile cu apa si cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie, pe care este pregatit sa o foloseasca din nou, trei persoane din judetul Arges au solicitat Parchetului Curtii de Apel Pitesti sa se autosesizeze.

Potrivit procurorului Dinu Dumbrava, de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti, nu este vorba despre plangeri penale sau denunturi, ci despre sesizari, care au fost inaintate Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Si Politia Judeteana Arges a anuntat ca s-a autosesizat dupa declaratiile lui Radulescu si face verificari cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor si munitiilor.

Catalin Radulescu, amenintat cu moartea

Catalin Radulescu a declarat, marti, la Parlament, ca in urma afirmatiilor privind protestatarii a primit 150 de amenintari cu moartea, motiv pentru care si-a contactat avocatii si a depus o plangere penala, urmand ca 150 de persoane sa fie audiate. Social-democratul a tinut sa precizeze ca, in continuare, nu este de acord cu faptul ca oamenii protesteaza si ocupa "neautorizat" Piata Victoriei, chiar daca OUG 13 a fost respinsa.

Social-democratul a mai spus ca este colectionar, are "niste arme", dar nu a tras in viata lui.

"Eu sunt colectionar, am niste arme, dar n-am tras in viata mea. Arma pe care eu o am acasa am cumparat-o, sunt si colectionar. Am spus si voi spune - daca vreodata in tara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi iesi in strada cu arma. Si cu asta am clarificat subiectul.

La Revolutie am iesit in strada tot asa, impotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niste idei pentru care lupt - drepturile si libertatile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu in viata voastra", a adaugat Catalin Radulescu.

Anterior, Radulescu a spus, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?".

Mai mult, el a declarat ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Horia Nasra declaratii Catalin Radulescu, #Catalin Radulescu declaratii mitraliera, #Catalin Radulescu mitraliera protestatari, #Catalin Radulescu mitraliera Revolutie , #mitraliera