Deputatul "mitraliera" vrea dezincriminarea abuzului in serviciu si lucreaza de zor la modificarea Codului Penal

Luni, 22 Ianuarie 2018, ora 16:08
3294 citiri
Deputatul "mitraliera" vrea dezincriminarea abuzului in serviciu si lucreaza de zor la modificarea Codului Penal
Foto: captura video Digi24

Deputatul PSD Catalin Radulescu a anuntat, luni, ca propune dezincriminarea abuzului in serviciu si ca lucreaza la modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dupa ce a studiat temeinic in acest weekend legislatia altor state europene.

Declaratiile au fost facute la sediul central al PSD, inainte de sedinta Comitetului Executiv la care conducerea social-democratilor va discuta despre eventuale schimbari ale programului de guvernare si despre componenta viitorului Cabinet, condus de Viorica Dancila.

Catalin Radulescu a fost intrebat de jurnalisti daca este posibil ca Rovana Plumb sa revina la Palatul Victoria, desi a demisionat din guvernul Tudose ca urmare a unor acuzatii aduse de DNA in dosarul Belina, iar deputatul PSD a raspuns afirmativ, sustinand ca Plumb a demisionat "pe motive de falsa integritate".

Profitand de ocazie, Radulescu a anuntat ca in Parlament se va reincepe lucrul la "Codul Penal si la prezumtia de nevinovatie".

"De aici incolo nicio persoana care nu are condamnare defintiva la CEDO sa nu mai fie pusa in situatia sa plece din guvern pana nu se stabileste ca e vinovata", a sustinut Radulescu, precizand ca propunerea o va face atat pentru programul de guvernare, cat si pentru codul de conduita si pentru statutul PSD.

Absolvent de medicina, Catalin Radulescu a dezvaluit ca in acest weekend a stat impreuna cu colegii sai si "cu toti avocatii", si au discutat despre modificarea codurilor penale.

"Am discutat, am eliminat multe dintre amendamentele pe care le propusesem, am modificat multe ca si forma, si, uitandu-ma si in celelalte state - Franta, Germania - le-am modificat ca forma, ca si continut, si le voi propune (...) Abuzul in serviciu, propunerea mea e sa il dezincriminam. In alte state e dezincriminat, asa ca nu are sens pragul (...) La Codul penal si Codul de procedura penala vor fi multe discutii", a mai spus Radulescu.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre afirmatiile colegului sau privind modificarea programului de guvernare in vederea dezincriminarii abuzului in serviciu, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat: "Orice membru este liber sa faca orice propunere, ce e foarte important e formula finala, care va fi adoptata la nivel politic joi si vineri".

Cunoscut ca "deputatul mitraliera" dupa ce s-a aratat gata sa traga in protestatari, Catalin Radulescu a depus in decembrie la Parlament un proiect de lege controversat pentru modificarea codurilor penale, care contine mai multe prevederi favorabile celor care au incalcat legea si de pe care mai multi colegi si-au retras semnatura dupa declansarea scandalului public.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Radulescu dezincriminare abuz serviciu , #PSD