Basescu acuza, PSD raspunde: Presedintele vrea sa ne intoarcem la taierile din 2010!

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 12:38
2130 citiri
Basescu acuza, PSD raspunde: Presedintele vrea sa ne intoarcem la taierile din 2010!
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, sustine ca presedintele Traian Basescu doreste ca Romania sa se intoarca la masurile de austeritate din anul 2010, ceea ce evidentiaza si mai mult diferenta de viziune dintre USL si fosta guvernare PDL.

"Traian Basescu a aratat tuturor astazi cat de nemultumit este ca vor creste salariile si pensiile pentru cei loviti de criza, pentru cei pe care guvernarea PDL i-a ingenuncheat. Lui Traian Basescu pur si simplu nu ii convine ca USL a reusit sa redreseze Romania, sa o relanseze din punct de vedere economic, iar in acelasi timp sa reduca si povara de pe umerii celor mai afectati.

Practic, solutia propusa de Basescu este sa se loveasca tot in cei care au avut de suferit in anii de criza, sa se continue cu masurile de austeritate din anul 2010. Odata cu declaratiile de astazi ale presedintelui se vede chiar si mai clar diferenta de viziune dintre USL si PDL. Noi am adoptat un model de crestere fara austeritate, incercam sa stimulam consumul, sa atragem mari investitori, sa relansam mediul privat, sa suplimentam necesarul de bani pentru investitii din fondurile europene care prea mult timp au stat nefolosite", afirma Catalin Ivan.

El mai arata ca Traian Basescu a spus ca masurile dure din 2010 au fost luate pentru a nu impovara IMM-urile.

Basescu il ataca pe Ponta: Se inventeaza taxe pentru a hrani aparatul bugetar

"Dar sa ne amintim ce a insemnat guvernarea Basescu - PDL pentru mediul de afaceri din Romania: din 2008 pana in 2010, numarul intreprinderilor din industrie a scazut cu 12,8%, al celor din constructii cu 16,9%, al celor din comert cu 15,1%, al celor din servicii cu 7,7%, iar cifrele negative pot continua", a conchis PSD-istul.

Afirmatiile lui Catalin Ivan vin in contextul in care anterior, miercuri, presedintele a spus ca nu aproba cresterea taxelor si impunerea de noi biruri de catre guvernare.

Astfel, seful statului a laudat momentul in care PDL a fost la putere, in 2010, cand s-a decis sa se taie salariile si pensiile, nu sa se creasca taxele, pentru a nu-i impovara pe cei care si platesc birurile, adica IMM.

"Insa acum se trece din nou la inventarea de taxe si impozite, de solutii care sa aduca bani pentru a hrani aparatul bugetar. E un semnal extrem de serios si afirm fara rezerve ca este gresit", a spus presedintele, la o conferinta de presa pe tema finantarii IMM.

C.P.

#PSD atac Basescu taxe, #PSD replica Basescu taxe, #PSD Basescu taieri , #PSD