Catalin Ivan isi face bilantul inainte de excluderea din PSD: Eram pusti obraznic si cand...

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 08:39
8095 citiri
Catalin Ivan isi face bilantul inainte de excluderea din PSD: Eram pusti obraznic si cand...
Foto: Antena 3

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan, amenintat cu masuri dure la Comitetul Executiv National ce va avea loc duminica dupa-amiaza, s-a declarat surprins de cererea colegilor sai si a tinut sa-i dea o replica lui Liviu Dragnea care l-a numit "un pusti obraznic cu cheita intoarsa de Vanghelie".

Dragnea: Catalin Ivan e un pusti obraznic cu cheita intoarsa de Vanghelie

"'Pusti obraznic' e o jignire. Vreau sa-l intreb pe Liviu Dragnea daca am fost pusti si in 2012 cand am luat apararea celor 7,4 milioane de romani care au votat la referendum in plenul Parlamentului European in fata doamnei Viviane Reading?

Sau acum, cand am negociat toate functiile importante si PSD are o influenta in PE si datorita priceperii si muncii mele si a relatiilor personale pe care le am in PE?

Nu prea se potriveste 'pustan' cu aceste lucruri concrete si stiute de tot partidul pe care le-am facut pentru partid si implicit pentru domnul Dragnea, care face parte din conducere si care atunci ma felicita?", s-a intrebat Catalin Ivan, sambata seara, potrivit B1 Tv.

Liderul PSD Sector 1 a reiterat ca nu intelege cu ce a jignit el colegele din PSD si nici ce motiv ar fi avut acestea pentru a cere excluderea sa.

"Sunt uimit, pentru ca nu stiu unde sunt jignirile. Eu am proprietatea termenilor si cei sapte ani de acasa ma obliga sa nu jignesc niciun coleg de partid. Niciodata nu voi jigni si nu am jignit pe cineva din partid, cu atat mai mult o colega, sau colege cu care am lucrat", a mai spus Ivan.

Catalin Ivan, inlocuit oficial de Viorica Dancila

Mai mult, acesta arata ca el a negociat toate functiile pentru PSD din Parlamentul European si chiar a obtinut in plus functia de vicepresedinte la Comisia de Agricultura pentru Viorica Dancila, cea care acum l-a inlocuit la sefia grupului social-democratilor din PE.

"Ne-am inteles atunci de fata cu conducerea PSD sa negociez toate functiile PSD din PE. Am primit din partea lui Victor Ponta un mandat cu functiile care trebuie obtinute, functii-cheie pentru PSD ca sa ne crestem influenta. Le-am obtinut pe toate si, in plus, si functia de vice la Comisia de Agricultura pentru Viorica Dancila", a spus Ivan.

Femeile din PSD au cerut sa pice noi capete: Pe cine vor exclus si cum se apara cel vizat

Catalin Ivan este cap de lista neagra in PSD dupa ce a criticat public proiectul de reformare si moderniozare a partidului, al carui artizan este presedintele executiv Liviu Dragnea.

Rovana Plumb, i-a cerut sambata lui Ponta masuri dure impotriva presedintelui PSD Sector 1.

Proiectul lui Dragnea pentru modernizarea PSD, dezaprobat in partid: Ne acoperim de penibil!

Declaratiile facute de Ivan ieri pentru Ziare.com

Presedintele PSD Sector 1, Catalin Ivan, a comentat vineri, pentru Ziare.com, ideile lansate in spatiul public privind modernizarea partidului, proiect al carui artizan ar fi Liviu Dragnea.

" (Separarea functiei administrative de cea din partid - n. red.) inseamna o greseala fundamentala a domnului Liviu Dragnea, care considera ca daca va cauta vinovati in alte parti, nu o sa vada cei din partid unde s-au facut de fapt greselile cele mari la alegeri.

A dat vina pe Ion Iliescu, a dat vina pe Facebook, acum da vina pe presedintii de Consilii Judetene. Nu are sens, trebuie sa facem o analiza foarte serioasa in partid, plecand de la organizatiile de baza si sa vedem ce s-a intamplat de fapt, pentru ca sunt foarte multe lucruri care nu au functionat nici inainte de campanie, nici dupa campanie. Sa cautam asa, punctual, vinovati nu are sens", a declarat Ivan pentru Ziare.com.

Europarlamentarul, care mentioneaza ca nu impartaseste ideea lui Liviu Dragnea, a spus ca daca acesta ar vrea sa isi sustina propunerea, ar trebui sa fie primul care ofera un exemplu si sa renunte fie la functia de vicepremier, fie la cea de presedinte executiv al PSD.

"Domnul Liviu Dragnea, daca vine cu o asemenea idee, trebuie sa fie primul care da un astfel de exemplu si ma gandesc ca, dupa logica domniei sale - pe care nu o impartasesc deloc, dar sa spunem ca are argumente prin care o sustine - sa isi dea demisia din functia de secretar executiv al PSD si sa ramana vicepremier sau sa renunte la functia de vicepremier si sa fie in continuare presedinte executiv al partidului", a continuat Ivan.

Ponta, pus sa aleaga intre sefia PSD si functia de premier

Dupa acelasi rationament, si Victor Ponta ar trebui sa aleaga intre functia de presedinte de partid sau cea de premier, insa Ivan spune ca nu l-a auzit pe liderul social-democrat sustinand o asemenea idee, chiar daca Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD, a transmis vineri dimineata un comunicat de presa in acest sens.

"Eu nu l-am auzit pe domnul Ponta, cred ca este o idee personala a domnului Dragnea. (...) Nu am citit comunicatul, dar doamna Gabriela Firea trebuie sa inteleaga ca, daca da un astfel de comunicat, trebuie sa mentioneze daca e in nume personal sau in numele partidului. Fiind purtator de cuvant al partidului, reprezinta pozitia partidului, dar cea comunicata de doamna Firea nu este pozitia PSD", ne-a mai declarat Catalin Ivan.

Amintim ca Ivan a fost singurul, pe langa Ion Iliescu, ce s-a opus excluderilor din partid a fostilor sai colegi - Mircea Geoana, Dan Sova si Marian Vanghelie.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Catalin Ivan excludere PSD, #Catalin Ivan Dragnea pusti obraznic , #PSD