Catalin Ivan (PSD): Lucrurile nu mai pot continua asa in USL

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 18:08
3362 citiri
Catalin Ivan (PSD): Lucrurile nu mai pot continua asa in USL
Foto: Evenimentul Zilei

Purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, nu respinge varianta ruperii USL in aceasta primavara, idee lansata de vicepresedintele Gabriela Firea.

"Este o opinie personala a unui lider al Partidului Social Democrat, dar o opinie care nu este singulara in PSD. Sunt foarte multe nemultumiri legate de modul in care functioneaza Uniunea Social-Liberal si parteneriatul cu liberalii. Noi credem ca lucrurile trebuie sa se schimbe in perioada urmatoare, pentru ca USL are foarte multe obiective de indeplinit pana in 2016.

Este un semnal tras de doamna Gabriela Firea, un semnal important pentru colegii liberali, acela de a ne aseza la masa, de a lamuri toate problemele pe care le avem de lamurit, pentru ca altfel USL pare ca se indreapta in directia asta. Clar lucrurile nu mai pot continua asa", a declarat Catalin Ivan pentru pesurse.ro.

Tensiunile existente in USL, atat in filiale cat si la varful partidelor componente, nu mai pot fi ascunse de ochii publicului. Ele au culminat la finalul lunii decembrie cu acuzele de minciuna lansate reciproc de Victor Ponta si Crin Antonescu.

In plus, tot mai multi lideri PNL isi exprima nemultumirea fata de lipsa de vigoare cu care social-democratii sustin candidatura lui Crin Antonescu la prezidentialele din decembrie.

In aceste conditii, vicepresedintele PNL Florin Turcanu a anuntat ca va propune la prima sedinta a conducerii partidului solutia organizarii unui congres extraordinar al USL la care PSD, PC, UNPR sa reconfirme ca il sprijina pe Crin Antonescu ca si candidat unic la presedintie.

#Catalin Ivan rupere USL, #Ivan alegeri prezidentiale , #PSD