Catalin Ivan (PSD): Presedintia fuge de responsabilitate in cazul Tokes

Sambata, 24 August 2013, ora 21:07
1463 citiri
Catalin Ivan (PSD): Presedintia fuge de responsabilitate in cazul Tokes

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a criticat sambata atitudinea presedintelui Traian Basescu fata de subiectul retragerii decoratiei lui Laszlo Tokes si a sustinut ca presedintia ar trebui sa-si asume o pozitie publica de principiu in acest caz si sa nu incerce "sa fuga de responsabilitate aruncand vina pe procedura".

"Administratia Prezidentiala a facut un mic joc de imagine, incercand sa arunce vina pe procedura, in loc sa-si asume o pozitie publica de principiu. Sunt dezamagit de aceasta atitudine. Ceea ce-i intereseaza pe romani este daca Traian Basescu este de acord cu retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes.

Ponta, dezamagit de reactia lui Basescu in cazul Tokes. Motivul invocat este un subterfugiu (Video)

Toata lumea asteapta o reactie, iar el se foloseste de mici siretlicuri pentru a fugi de responsabilitate. Ca cetatean al acestui stat, eu cel putin nu simt ca presedintele este un aparator al demnitatii mele nationale", sustine Catalin Ivan intr-un comunicat.

In opinia sa, pozitia purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea, reprezinta "o provocare" si o continuare a incercarilor de "a deturna atentia de la problema reala".

Bogdan Oprea: Ponta e dezamagit cand cineva nu intra in cardasie cu dumnealui pentru incalcarea legii

"Problema pe care a pus-o in discutie premierul Victor Ponta, prin solicitarea transmisa Presedintiei, este daca Laszlo Tokes mai poate reprezenta intr-adevar standardele morale inalte pe care le presupune o distinctie istorica precum Steaua Romaniei. Eu cred ca domnul Traian Basescu ar trebui sa faca tot ce-i sta in puteri pentru a demara procedura de retragere a decoratiei unei persoane care a dat dovada de nenumarate ori de extremism politic", considera Catalin Ivan.

In decembrie 2009, presedintele Traian Basescu l-a decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler pe Laszlo Tokes. Potrivit decretului semnat de seful statului la acea data, conferirea decoratiei s-a facut "cu prilejul implinirii a 20 de ani de la Revolutia din Decembrie, in semn de inalta apreciere a curajului si a demnitatii de care a dat dovada, declansand, prin exemplul personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Ivan decoratie Tokes , #PSD