Catalin Ivan: USL nu va da curs incercarilor lui Basescu de a distruge stabilitatea economica si politica

Joi, 09 Mai 2013, ora 19:50
549 citiri
Catalin Ivan: USL nu va da curs incercarilor lui Basescu de a distruge stabilitatea economica si politica

Uniunea Social Liberala nu va da curs atacurilor recente venite din partea presedintelui Traian Basescu, acestea reprezentand incercari de a distruge stabilitatea economica si politica dobandite in ultimele luni, afirma purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

"Traian Basescu nu suporta faptul ca a devenit un simplu 'presedinte - spectator' si ca s-a transformat intr-un personaj de o importanta mai mica pe scena politica romaneasca. Presedintele nu mai poate controla Guvernul, nu mai are majoritate parlamentara, iar controlul sau asupra Justitiei a fost puternic limitat.

In ultimele sase luni, Traian Basescu a facut mai degraba ce a vrut Guvernul, iar pe acest fond vin atacurile sale recente la adresa Executivului. Dat fiind faptul ca aceste atacuri reprezinta incercari de a distruge stabilitatea economica si politica dobandite in ultimele luni, Partidul Social Democrat si Uniunea Social Liberala nu le vor lua in considerare.

Este un moment in care calmul de pe scena politica si stabilitatea au inceput sa dea roade, sa produca rezultate vizibile pentru romani - incepem sa atragem din ce in ce mai multi investitori, cursul euro-leu s-a stabilizat si a atins valori minime pentru ultimul an si jumatate, rata de absorbtie a fondurilor europene s-a dublat, indicatorii macroeconomici sunt pozitivi.

De aceea, solutia pentru USL este sa ignore noile incercari ale lui Traian Basescu de a genera scandal si sa ramana concentrata pe guvernare", afirma Catalin Ivan in comunicatul citat.

Purtatorul de cuvant al PSD atrage atentia ca "atacurile presedintelui Traian Basescu sunt total lipsite de fundament", din moment ce exista "atatea exemple concrete care arata ca Guvernul Victor Ponta este cel mai competent pe care l-a avut Romania in ultimii ani".

Catalin Ivan subliniaza, de asemenea, ca Partidul Social Democrat ii va acorda din ce in ce mai putin atentie lui Traian Basescu, din moment ce este "un personaj care si-a pierdut intreaga credibilitate".

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: AGERPRES