Concluziile PSD la vizita emisarului SUA: Propaganda basista compromite Romania

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 17:12
7089 citiri
Concluziile PSD la vizita emisarului SUA: Propaganda basista compromite Romania

Catalin Ivan, europarlamentar si purtator de cuvant al PSD, subliniaza ca vizita la Bucuresti a asistentului secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, reprezinta un semnal pozitiv dat Romaniei si atrage atentia ca efectele "propagandei basiste" sunt de natura sa compromita imaginea Romaniei.

"Vizita asistentului secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, are o conotatie profund pozitiva pentru parteneriatul dintre Romania si SUA si a reprezentat un prilej de reiterare a sprijinului Statelor Unite pentru tara noastra. De asemenea, Victoria Nuland a venit la Bucuresti pentru a transmite, din partea presedintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului si cetatenilor romani pentru implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si nicidecum pentru a reprosa ceva Guvernului", a spus Catalin Ivan, intr-un comunicat remis Ziae.com.

Mai mult, el sustine ca "propaganda basista" compromite imaginea Romaniei prin mesajele negative promovate.

Emisarul SUA, Victoria Nuland: Ii indemn pe romani sa lupte in continuare pentru independenta sistemului

"Intoxicarile propagate in ultimele zile au fost desfiintate de catre asistentului secretarului de Stat, care nu facut decat sa multumeasca tarii noastre pentru ce a realizat in cadrul parteneriatului cu SUA. In aceste conditii, reactiile neadecvate ale propagandei basiste nu reprezinta decat un indicator al frustrarilor taberei apropiate lui Basescu", a spus social-democratul.

El a amintit ca Victoria Nuland a declarat ca SUA sustin suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si dreptul de a isi alege propriul drum.

"Este un avertisement dat lui Traian Basescu, care promoveaza un discurs lipsit de prudenta in ceea ce priveste unirea Republicii Moldova cu Romania si, deopotriva, o confirmare privind corectitudinea discursului moderat si constructiv, promovat de premierul Victor Ponta pe aceasta tema", a mentionat Catalin Ivan.

Victoria Nuland a intreprins o vizita de doua zile la Bucuresti si a discutat cu seful DNA, Laura Codruta Kovsi, presedintele Traian Basescu, ministrul de Externe, Titus Corlatean si reprezentantii societatii civile.

Oficialul american nu s-a putut intalni cu premierul Victor Ponta, care a avut alte planuri. Totusi, in programul oficial al sefului Guvernului nu era trecuta nicio intanire.

C.P.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Comentarii
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Alba-neagra de Ferentari cu avizul lui Kondyakov. Sunteți penibili!