Ivan (PSD): Codurile, finalul statului politienesc. Nu cunosc cine scapa

Luni, 03 Februarie 2014, ora 17:18
2512 citiri
Ivan (PSD): Codurile, finalul statului politienesc. Nu cunosc cine scapa

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca intrarea in vigoare a noilor coduri penal si de procedura penala este garantia ca nu mai poti fi inregistrat cand vorbesti cu familia sau prietenii si nu ti se mai fac dosare pe stenograme "ciuntite".

El a declarant pentru Ziare.com ca nu stie cine scapa de inchisoare dupa intrarea acestora in vigoare.

Printre cei care scapa se gasesc colegii sai de partid, parlamentarii Sebastian Ghita si Miron Mitrea, fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, cei acuzati de prabusirea FNI, Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa, dar si tortionarii din perioada comunista. Faptele lor se prescriu, pentru ca noul cod scade pedepele si, implicit, termenele de prescriptie sunt mai mici.

Se termina cu statul politienesc

"Noul Cod Penal nu trebuie judecat dupa cati oameni ies din puscarie sau cati intra, ci daca e un cod democratic, care face ca toti cei vinovati sa raspunda in fata legii si daca se pune o data pentru totdeauna statului politienesc instalat de Traian Basescu.

Eu nu vreau ca telefonul asta, de exemplu, cand noi doi vorbim, sa fie ascultat si sa apara stenograme cine stie pe unde. Cand vorbesc cu familia, cu copiii, cu prietenii vreau sa fiu linistit ca sunt doar eu si cel de la celalalt capat al firului, nu si cine stie ce aparatura moderna care imi inregistreaza convorbirea si o tine acolo zeci de ani. Poate eu vorbesc de cirese si ei pot interpreta ca e vorba de bani pe care ii dau sau ii iau", ne-a declarat purtatorul de cuvant al PSD.

Europarlamentarul spune, intrebat daca merita sa fie eliminat pericolul stenogramelor in timp ce scapa unii de inchisoare, ca nu stie cine e salvat de noile coduri.

"Nu cunosc, n-am o evaluare, pe mine ma intereseaza ce se intampla cu cei care gresesc. Toti, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa raspunda la fel. Nu am o evaluare cati ies, cati scapa, nu sunt jurist.

Pentru mine e foarte importanta garantia ca nu scapa niciunul care e vinovat si garantia ca nu se mai fac dosare pe stenograme. E nevoie de mai mult de o stenograma ciuntita si rearanjata ca sa bagi pe cineva la inchisoare", considera Ivan.

122 de detinuti au fost eliberati din inchisori doar in prima zi de aplicare a noului Cod Penal si de Procedura Penala. Alte 1.000 de cereri fusesera inaintate duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ivan cod penal inregistrari, #PSD coduri inchisoare , #PSD