Ivan (PSD): Codurile, finalul statului politienesc. Nu cunosc cine scapa

Luni, 03 Februarie 2014, ora 17:18
2512 citiri
Ivan (PSD): Codurile, finalul statului politienesc. Nu cunosc cine scapa

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca intrarea in vigoare a noilor coduri penal si de procedura penala este garantia ca nu mai poti fi inregistrat cand vorbesti cu familia sau prietenii si nu ti se mai fac dosare pe stenograme "ciuntite".

El a declarant pentru Ziare.com ca nu stie cine scapa de inchisoare dupa intrarea acestora in vigoare.

Printre cei care scapa se gasesc colegii sai de partid, parlamentarii Sebastian Ghita si Miron Mitrea, fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, cei acuzati de prabusirea FNI, Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa, dar si tortionarii din perioada comunista. Faptele lor se prescriu, pentru ca noul cod scade pedepele si, implicit, termenele de prescriptie sunt mai mici.

Se termina cu statul politienesc

"Noul Cod Penal nu trebuie judecat dupa cati oameni ies din puscarie sau cati intra, ci daca e un cod democratic, care face ca toti cei vinovati sa raspunda in fata legii si daca se pune o data pentru totdeauna statului politienesc instalat de Traian Basescu.

Eu nu vreau ca telefonul asta, de exemplu, cand noi doi vorbim, sa fie ascultat si sa apara stenograme cine stie pe unde. Cand vorbesc cu familia, cu copiii, cu prietenii vreau sa fiu linistit ca sunt doar eu si cel de la celalalt capat al firului, nu si cine stie ce aparatura moderna care imi inregistreaza convorbirea si o tine acolo zeci de ani. Poate eu vorbesc de cirese si ei pot interpreta ca e vorba de bani pe care ii dau sau ii iau", ne-a declarat purtatorul de cuvant al PSD.

Europarlamentarul spune, intrebat daca merita sa fie eliminat pericolul stenogramelor in timp ce scapa unii de inchisoare, ca nu stie cine e salvat de noile coduri.

"Nu cunosc, n-am o evaluare, pe mine ma intereseaza ce se intampla cu cei care gresesc. Toti, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa raspunda la fel. Nu am o evaluare cati ies, cati scapa, nu sunt jurist.

Pentru mine e foarte importanta garantia ca nu scapa niciunul care e vinovat si garantia ca nu se mai fac dosare pe stenograme. E nevoie de mai mult de o stenograma ciuntita si rearanjata ca sa bagi pe cineva la inchisoare", considera Ivan.

122 de detinuti au fost eliberati din inchisori doar in prima zi de aplicare a noului Cod Penal si de Procedura Penala. Alte 1.000 de cereri fusesera inaintate duminica.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Ivan cod penal inregistrari, #PSD coduri inchisoare , #PSD