Ivan (PSD): Codurile, finalul statului politienesc. Nu cunosc cine scapa

Luni, 03 Februarie 2014, ora 17:18
2430 citiri
Ivan (PSD): Codurile, finalul statului politienesc. Nu cunosc cine scapa

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca intrarea in vigoare a noilor coduri penal si de procedura penala este garantia ca nu mai poti fi inregistrat cand vorbesti cu familia sau prietenii si nu ti se mai fac dosare pe stenograme "ciuntite".

El a declarant pentru Ziare.com ca nu stie cine scapa de inchisoare dupa intrarea acestora in vigoare.

Printre cei care scapa se gasesc colegii sai de partid, parlamentarii Sebastian Ghita si Miron Mitrea, fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, cei acuzati de prabusirea FNI, Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa, dar si tortionarii din perioada comunista. Faptele lor se prescriu, pentru ca noul cod scade pedepele si, implicit, termenele de prescriptie sunt mai mici.

Se termina cu statul politienesc

"Noul Cod Penal nu trebuie judecat dupa cati oameni ies din puscarie sau cati intra, ci daca e un cod democratic, care face ca toti cei vinovati sa raspunda in fata legii si daca se pune o data pentru totdeauna statului politienesc instalat de Traian Basescu.

Eu nu vreau ca telefonul asta, de exemplu, cand noi doi vorbim, sa fie ascultat si sa apara stenograme cine stie pe unde. Cand vorbesc cu familia, cu copiii, cu prietenii vreau sa fiu linistit ca sunt doar eu si cel de la celalalt capat al firului, nu si cine stie ce aparatura moderna care imi inregistreaza convorbirea si o tine acolo zeci de ani. Poate eu vorbesc de cirese si ei pot interpreta ca e vorba de bani pe care ii dau sau ii iau", ne-a declarat purtatorul de cuvant al PSD.

Europarlamentarul spune, intrebat daca merita sa fie eliminat pericolul stenogramelor in timp ce scapa unii de inchisoare, ca nu stie cine e salvat de noile coduri.

"Nu cunosc, n-am o evaluare, pe mine ma intereseaza ce se intampla cu cei care gresesc. Toti, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa raspunda la fel. Nu am o evaluare cati ies, cati scapa, nu sunt jurist.

Pentru mine e foarte importanta garantia ca nu scapa niciunul care e vinovat si garantia ca nu se mai fac dosare pe stenograme. E nevoie de mai mult de o stenograma ciuntita si rearanjata ca sa bagi pe cineva la inchisoare", considera Ivan.

122 de detinuti au fost eliberati din inchisori doar in prima zi de aplicare a noului Cod Penal si de Procedura Penala. Alte 1.000 de cereri fusesera inaintate duminica.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com