De ce trebuie sa treaca STS in subordinea Internelor - explicatia PSD

Luni, 03 Februarie 2014, ora 15:52
2583 citiri
De ce trebuie sa treaca STS in subordinea Internelor - explicatia PSD

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca e nevoie de trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale in subordinea Ministerului Afacerilor Interne pentru a nu se repeta situatii precum cea de la accidental din Muntii Apuseni, cand nefunctionarea institutiilor a dus la intarzierea operatiunilor de salvare.

"Discutia e legata de faptul ca institutiile nu au functionat intr-o situatie de criza si e nevoie de o coordonare mai buna. Solutia cu Raed Arafat la Ministerul Afacerilor Interne care sa gestioneze toate institutiile care pot fi implicate intr-un accident e una viabia", a spus europarlamentarul PSD pentru Ziare.com.

El a mentionat ca nu stie cum se poate face aceasta trecere, din moment ce STS e o institutie de siguranta nationala, care prin Constitutie poate fi doar in subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Ponta: Basescu nu are curajul sa-i ceara demisia lui Opris sau e santajat. STS sa treaca la MAI

Premierul Victor Ponta a vorbit, duminica seara, despre concluziile sedintei CSAT, aratandu-se nemultumit de faptul ca presedintele Traian Basescu s-a opus eliberarii din functie a sefului STS, Marcel Opris, dupa cum ii ceruse in prealabil.

De asemenea, pe langa demiterea sefului STS, Ponta a mai cerut includerea Serviciului in subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, in urma sedintei de urgenta din cadrul USL, Ponta a decis ca STS va face parte din MAI, anuntand ca luni va depune un proiect de lege in Parlament in acest sens.

"In USL am decis ca maine (luni - n.red.) sa prezentam un proiect de lege prin care STS sa treaca in cadrul Ministerului de Interne, in coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, astfel incat sa avem o mai buna coordonare, o structura mai putin biroctratica si o raspundere clara (...). STS in subordinea presedintelui nu mai exista in nicio tara europeana", a precizat Ponta, adaugand ca Parlamentul va adopta procedura de urgenta.

#Ivan STS MAI, #PSD STS MAI Arafat , #PSD