Ivan trage de urechi un parlamentar britanic: Ori parasiti UE, ori va conformati regulilor si respectati romanii

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 10:23
3361 citiri
Ivan trage de urechi un parlamentar britanic: Ori parasiti UE, ori va conformati regulilor si respectati romanii

Purtatorul de cuvant al PSD Catalin Ivan, liderul delegatiei PSD din Parlamentul European, a transmis o scrisoare deschisa catre parlamentarul britanic Peter Bone, dupa ce acesta a declarat pentru, publicatia Daily Express, ca regulile UE impotriva imigratiei pot fi incalcate de Marea Britanie, pentru a impiedica afluxul de cetateni romani.

In cadrul scrisorii, remise Ziare.com, Catalin Ivan ii solicita parlamentarului britanic sa nu mai promoveze "scenarii mincinoase si panicarde cu privire la consecintele liberalizarii pietei muncii" si sa inceteze "stimularea sentimentelor anti-romanesti in randul britanicilor".

Cruciada Daily Express: Ne-am saturat de imigranti, nu mai putem suporta

"Nu puteti solicita control sporit asupra cetatenilor europeni care intra in tara atat timp cat Marea Britanie este membra a UE si atat timp cat tara pe care o reprezentati s-a angajat sa respecte prevederile Tratatului de aderare a Bulgariei si Romaniei la Uniunea Europeana. Ori cereti oficial ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana - daca asta este pozitia oficiala a conservatorilor - ori va conformati regulilor care se aplica in toate cele 28 de state membre", noteaza Ivan

Mai mult, social-democratul arata ca, potrivit studiilor realizate atat in Romania, cat si in Marea Britanie, Regatul Unit nu se va confrunta cu un val de imigranti romani odata cu liberalizarea pietei muncii in UE, in 2014.

"In calitate de membru al Parlamentului European si de reprezentant al Romaniei, va cer sa nu mai promovati scenarii mincinoase si panicarde cu privire la consecintele liberalizarii pietei muncii si sa incetati stimularea sentimentelor anti-romanesti in randul britanicilor. Romanii sunt cetateni cu drepturi depline ai UE si toti europenii trebuie sa respecte acest lucru, inclusiv dumneavoastra", conchide Ivan.

#Ivan parlamentar britanic, #Ivan scrisoare deschisa Peter Bone , #PSD